Ugrás a tartalomra

Licitáljunk a beteg Bogi megsegítéséért!

2016. november 04. péntek
Laár András és Hevesi Tamás is támogatja az agykárosodást szenvedett budafoki tinédzsert - „Együtt egy este Bogiért”
Licitáljunk a beteg Bogi megsegítéséért!

Másfél évvel ezelőtt Horváth Boglárka még élte a fiatalok mindennapi életét, jól tanult, sok barátja volt, szerették a tanárai és diáktársai, majd hirtelen megtörtént a tragédia: az egyik angol órán összeesett, újra kellett éleszteni. A tanárok kiváló helytállásának köszönhetően Bogi életben maradt, de sajnos súlyos oxigénhiányt szenvedett. Ennek következtében azóta nem tud járni, beszélni és nem lát, segítségre szorul.

Példátlan összefogás és erő rejlik egy közösségben, így van ez a Budai Nagy Antal Gimnáziumban is. Az iskola szülői közössége, diákjai, tanárai a nyáron már rendeztek Bogiért egy jótékonysági juniálist, mert rehabilitációja rendkívül hosszú és költséges, most pedig újra összefogtak érte. Ehhez az összefogáshoz csatlakozott a népszerű zenész, Hevesi Tamás, aki fellép a jótékonysági esten, valamint a népszerű Laár András, a KFT zenekar frontembere is, aki felajánlotta értékes karóráját árverésre, amit november 10-ig tartanak, licitálni a Facebookon, valamint email-en lehet. (Facebook: Licitáljunk Bogiért, email: licitaljunk.bogi@gmail.com)

Horváth Boglárka szüleivel egy kis lakótelepi lakásban él, mely nem akadálymentesíthető, így Bogi gyakorlatilag a lakásuk foglya, hiszen egy egyszerű séta a friss levegőn is több ember együttes jelenlétét igényli. A mostani összefogás célja, hogy összejöjjön a család nagy álma: szeretnének egy akadálymentesített lakásba költözni, ezáltal Bogi számára egy élhetőbb életet biztosítani. November 10-én „Együtt egy este Bogiért” címmel jótékonysági estet tartanak a Cziffra György Kulturális Központban, melynek teljes bevételét a család részére ajánlják fel. Az esten fellépnek többek között a Lóci játszik zenekar, Szeder-Szabó Krisztina énekesnő és a Gördülő tánccsoport is, valamint Barkó Tamás, az ArtMan egyesület vak művésze.

Ezen az esten együtt fog össze tehát a művészvilág számos szereplője, zenekarok, énekesek, valamint fogyatékkal élő művészek. A jótékonysági kezdeményezés azonban kevés ahhoz, hogy Horváth Bogi és családja problémája megoldódjon, ezért várják további segítőkész emberek, vállalkozások jelentkezését.