Ugrás a tartalomra

Ma este Luigi Cantelmo gitár improvizációi a Magdolna Borklub és Rendezvényháznál

2017. május 15. hétfő
A Magdolna u. 30 szám alatt, Budafokon játszik ma este 19 órától a 43. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében Luigi Cantelmo.
Ma este Luigi Cantelmo gitár improvizációi a Magdolna Borklub és Rendezvényháznál

Egy dél-olasz tengerparti kisvárosból, Sapriból költözött Budapestre, ahova a szíve és a zenéje hozta. Előtte évekig Rómában élt, itt klasszikus és elektronikus gitárzenét tanult.

Rómában koncertezett filharmonikus és könnyűzenei formációkban is, de hamar rájött, hogy a saját útját szeretné járni. Korábbi önálló szerzeményeit csak virtuálisan, különböző zenei megosztó oldalakon mutatta be a nagyközönségnek. Közvetlen visszajelzést, pozitív megerősítést először Magyarországon kapott, nem épp szokványos körülmények között.

Budapest legforgalmasabb közterein utcazenélt és zenél hetente több alkalommal mind a mai napig. Teljesen elvarázsolja a terek hangulatát. Keze alatt megszelídül a gitár, letisztult dallamai mindenkinél "betalálnak", képes a legmélyebb emberi érzéseket felébreszteni hallgatóságában, akár ismert melódiákat dolgoz fel, akár saját szerzeményeit szólaltatja meg.

Folyamatos kísérletező magatartásának köszönhetően Luigi zenei stílusát nehéz pontosan meghatározni: megtalálhatóak benne a pop, rock, jazz és ambient lounge elemek is. Produkciója ékes bizonyítéka annak, hogy a mai modern zenei eszközök segítségével bárki egymaga is képes lehet egy teljes, magával ragadó hangzásvilágot kialakítani.

 

Jegy: 800 Ft

 

Ma este Luigi Cantelmo gitár improvizációi a Magdolna Borklub és Rendezvényháznál