Ugrás a tartalomra

Magyar öttusa sikerek az U17-es fiúknál

2018. július 07. szombat
2018. június 11. és 17. között rendezték meg az Ifjúsági A és B korosztályú Európa-bajnokságot Lengyelországban. A győztesként hazatérő magyar versenyzők között ott volt Gáll András, budafok-tétényi öttusázó is.
Magyar öttusa sikerek az U17-es fiúknál

Az idei U17-U19 Európa-bajnokság rendkívül szorosra és izgalmasra sikeredett, de a magyar öttusázók U17-es korosztályú sportkerete elszántságának és kitartásának köszönhetően nagy sikerekkel térhetett haza Drzonkówból.

Egyéniben Koleszár Mihály aranyat nyert, Szakály Bence épphogy lecsúszott a dobogóról és negyedik helyezett lett, a tavaly megszavazott kerületi „2017. év Sportbüszkesége” díj egyik nyertese, Gáll András pedig a tizedik helyen végzett.

Ők hárman lettek ebben a korosztályban a magyar fiúk közül a legeredményesebbek. Az ő pontszámaik kerültek összesítésre, mellyel a csapatversenyben első helyet értek el, így ők léphettek a dobogó legfelső fokára.

Gáll András számára az öröm nem ért véget az Európa-bajnokság befejeztével, ugyanis hazatérése után átvehette az Új Európa Alapítvány Sport 2018 pályázatának oklevelét is, melyet olyan 10-18 év közötti diákok kaphatnak meg, akik kiemelkedő eredményeket értek el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken.

Gratulálunk!

Magyar öttusa sikerek az U17-es fiúknál

Fotó: Tomasz Browarczyk, Polski Związek Pięcioboju Nowoczesnego 

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/ottusa-kettos-magyar-siker-az-u17-es-fiuknal-az-eb-n-2641543  

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria