Ugrás a tartalomra

Magyarország és Amerika között

2017. április 18. kedd
Kamarás Iván Amerikából jön haza, hogy beszélgessen Deutsch Anitával
Magyarország és Amerika között

Rövid időn belül kétszer is láthatjuk kerületünkben Kamarás Ivánt, aki évek óta Amerika és Magyarország között ingázik. Az első fellépésen, április 22-én a Promontor Étteremben beszél magáról, május 11-én pedig a Seybold-Garab Pincében adja elő zenés műsorát Idegenek az éjszakában címmel, amelyen Frank Sinatra varázslatos dalait szólaltatja meg. A Jászai Mari-díjas színészt még a hazautazás előtt, Los Angelesben értük utol telefonon.

– Lassan egy évtizede él Amerikában (is). Ilyen jól érzi magát odakint?

– Nyolc éve, kisebb-nagyobb megszakításokkal vagyok távol az országtól, de nagyon sokat vagyok itthon, hiszen rengeteg munka vár – válaszolja. – Nem költöztem ki, csak mindkét országban élek és dolgozom. Négy éve zöldkártyám van, így azóta ingázom. Szeretem ezt az életformát, feltölt és inspirál.

– Mivel telnek a napjai Los Angelesben, illetve idehaza?

– Régebben színész- és rendezői kurzusokon vettem részt, rengeteg castingra járok és több filmben is játszottam. Idehaza pedig egy különleges nagykoncerttel, április 23-án, nyolc év után térek vissza egykori színházam, a Vígszínház–Pesti Színház színpadára, tizenkét évig voltam itt tag. Nagy öröm számomra, hogy Eszenyi Enikővel ismét egy hajóban evezünk. Az Idegenek az éjszakában című műsorom tisztelgés Frank Sinatra előtt, aki hosszú évek óta nagy kedvecem.

– Ezt mutatja be május 11-én a Seybold-Garab Pincében? Mit láthatunk, hallhatunk öntől?

– Budafokon klubkonceretet láthatnak a nézők, a Pesti Színházban pedig nagyzenekaros, exkluzív, majd kétórás koncertestet. Nagyon régi vágyam vált valóra ezzel, hiszen Sinatrának és kortársainak rajongója vagyok, elvarázsoltak dalaik. Ki ne szeretné a My wayt vagy a címadó dalt? A 30-as, 40-es, 50-es évek jazz, swing zenei világát igyekszem megidézni. A produkció tavaly nyáron debütált, azóta sok helyre elvittük Budapesten és vidéken is egyaránt.

– Hogyan fogadják a nézők?

– Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, szeretik, ami nagy öröm a számunkra.

– Úgy tudom, személyes emlékeit, élményeit is megosztja benne a nézőkkel…

– Valóban, pedig nem vagyok egy könnyen megnyíló típus, de ez egy önvallomás is egyben. Minden alkalommal aktualizálok is.

– Ahhoz képest, hogy nem szeret kitárulkozni, egy hónapon belül kétszer is beszél önmagáról a budafok-tétényi közönség előtt, először éppen kolléganője, a színész-műsorvezető Deutsch Anita mikrofonja előtt, április 22-én, a Promontor étteremben.

– Ráadásul interaktívan, a nézők is beszállhatnak a beszélgetésbe. Hiszem, hogy ezzel még közelebb kerülhetünk egymáshoz…

(Temesi László)

Magyarország és Amerika között

Fotó: Császár Bálint