Ugrás a tartalomra

Magyarország minden polgára érintett a klímaváltozásban - mondta Áder János a Fővárosi Közgyűlésben

2015. május 28. csütörtök
Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elsők között csatlakozott az államfő klímavédelmi felhívásához
Magyarország minden polgára érintett a klímaváltozásban - mondta Áder János a Fővárosi Közgyűlésben

A köztársasági elnök arra kérte a fővárosi képviselőket, csatlakozzanak az Al Gore volt amerikai alelnök által elindított világméretű klímavédelmi kampányhoz. Áder János az ülésen köszönetet mondott Tarlós István főpolgármesternek, aki a fővárosi tisztségviselők közül elsőként csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz, amely nyomást akar gyakorolni a decemberi klímacsúcs döntéshozóira, a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országok vezetőire. 

Úgy fogalmazott: közös a felelősségünk abban, hogy beszéljünk a klímaváltozás problémájáról, hogy megoldásokat keresünk, alkalmazkodjunk, felkészüljünk, és közös a felelősségünk abban is, hogy tegyünk valamit a klímaváltozás ellen. El kell döntenünk, hogy megvárjuk, amíg a káros folyamatok visszafordíthatatlanná válnak vagy teszünk gyermekeink és unokáink jövőjéért - mondta. Hozzátette: ha a fővárosi képviselők is így éreznek, akkor azt kéri, csatlakozzanak a kampányhoz, regisztráljanak awww.elobolygonk.hu oldalon, ahol "felemelhetik a hangjukat" a klímaváltozás ellen.  A köztársasági elnök hangsúlyozta: a klímavédelem nem csupán természetvédelem és környezetvédelem, "hanem a mi saját életünknek a védelme".

A köztársasági elnök minden csatlakozó fővárosi képviselőnek, köztük Karsay Ferenc Budafok-Tétényi polgármesternek külön levélben is megköszönte a támogatást.

További részletek: http://www.hirado.hu/2015/05/27/ader-arra-kerte-a-fovarosi-kepviseloket-hogy-csatlakozzanak-a-klimav...

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/21/ovjuk-a-foldet-klimavedelem/