Ugrás a tartalomra

Magyarországnak történelmi küldetése a határok védelme

2015. október 06. kedd
Az Európai Unió megengedő bevándorláspolitikája megbukott, Magyarországnak történelmi küldetése, hogy meg kell védenie saját és az Európai Unió határait, hangsúlyozta migránsáradattal kapcsolatban Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője és Németh Zoltán alpolgármester, a Fidesz választókerületi elnöke.
Magyarországnak történelmi küldetése a határok védelme

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón és azt követően a Promontor Televízió stúdióvendégeként is azt emelte ki, hogy több felmérés is azt mutatja, a magyar emberek helyeslik, támogatják a magyar kormány migrációval kapcsolatos politikáját, a többi között a műszaki határzár telepítését is. Szabolcs Attila hangsúlyozta, a nemzeti konzultáció során egymillió honfitársunk mondta el véleményét, a magyar emberek döntöttek: az országot meg kell védeni.

A képviselő szólt arról is, hogy miközben a magyar baloldal bevándorláspárti, a Jobbik pedig kétszínű politikát folytat, a magyar kormány egyértelmű lépéseket tett, felelős döntéseket hozott. A politikus hozzátette, a kormány által indított nemzeti konzultáción egyértelművé tették a magyarok, hogy  az Európai Unió megengedő bevándorláspolitikája megbukott, a bevándorlás és a terrorizmus térnyerése összefügg. A legtermészetesebb dolog, ha az ember megvédi a családját, a hazáját, fogalmazott Németh Zoltán alpolgármester, a Fidesz választókerületi elnöke. Magyarországnak történelmi küldetése, hogy meg kell védenie hazánk és az Európai Unió határait - tette hozzá. A határok védelme Magyarországnak a schengeni egyezmény által előírt kötelessége is - hangsúlyozta Németh Zoltán. A Fidesz választókerületi elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy már vezető nyugat-európai politikusok is elismeréssel szólnak a magyar kormány döntéseiről, és példaként említette Horst Seehofer bajor miniszterelnököt, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökét. Németh Zoltán kiemelte, ma már világosan látszik, hogy a nemzetközi közvélemény is támogatja a magyar lépéseket. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő hozzátette, Brüsszelben egymás között sokan elismerik, hogy a magyar miniszterelnöknek igaza van, több európai városban már a magyar kormányfő melletti szimpátiatüntetésekre került sor, ami azt igazolja, hogy helyesek a magyar lépések, meg kell akadályozni, hogy az illegális bevándorlás hullámai csődbe, káoszba taszítsák Európát, az Európai Uniót.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/12/sajtotajekoztato-a-migranshelyzetrol/