Ugrás a tartalomra

Már történt előrelépés az iskolai étkeztetés ügyében

2023. január 31. kedd
Novemberben, decemberben és januárban egyeztetett az önkormányzat a szülőkkel és a szolgáltatóval az iskolai étkeztetés minőségéről.
Már történt előrelépés az iskolai étkeztetés ügyében

Dankóné Hegedűs Jolán, Budafok-Tétény alpolgármestere január 27-én a Kossuth rádió Napközben című műsorában (9.40-től) elmondta: decembertől január végéig érezhető javulás következett be az ételek minőségében, amit a szülők saját fotóikkal is igazoltak. A menzán kapott étel minősége szubjektív: nem biztos, hogy amit törvényi előírás szerint egészségesnek tartunk, az a gyereknek is megfelelő és ízletes.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a sikeres egyeztetést követően a szolgáltató lehetőséget biztosít a szülőknek és az önkormányzatnak a menüsor összeállításában való részvételre. Továbbá Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán – saját költségen – ételkóstoláson vesz részt, amit szintén a szolgáltató biztosít a szülők részére is.

Kerületünkben 6194 fő étkezik oktatási vagy nevelési intézményben. Budafok-Tétény önkormányzata továbbra sem szeretne többet fizettetni a szülőkkel a menzáért. A teljes térítés összege az iskolákban 622 forint/nap, az óvodákban 514 forint/nap, illetve van, aki féláron étkezik, és egy olyan réteg, akik ingyenesen vehetik igénybe az étkezést.