Ugrás a tartalomra

Marci kutya a Városházán

2018. december 13. csütörtök
Szerda reggel egy fiatalember hozott be egy elkóborolt kutyát az önkormányzathoz, segítséget kérve a gazdához való visszajuttatásban.
Marci kutya a Városházán

A kutya chippel rendelkezett, amelyet az Általános Igazgatási Csoport munkatársa a csoport olvasó készülékével le is tudott olvasni, így az adatbázisból kikereshetők  lettek a tulajdonos adatai. A megadott számot hívva az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vezetőjét értük el, aki délután el is jött az állatért.Marci kutya a Városházán

A szerda délelőtti ügyfélfogadást Marci kutya társaságában bonyolítottuk le, aki rendkívül barátságosan fogadta az érkező ügyfeleket és munkatársakat. A kutyát vízzel, élelemmel és sok simogatással elláttuk, illetve a Közterület-felügyeleti Csoport munkatársa, Kis Péter kétszer megsétáltatta az ebet a hivatal belső udvarán.

Mivel a kutya a bal hátsó lábát húzta, segítségül hívtuk az önkormányzattal szerződésben álló Dr. Osvárt András állatorvost, aki megvizsgálta az ebet és egy injekcióval enyhítette fájdalmait.

A délután folyamán megérkezett Somogyi Zoltán, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vezetője, aki elmondta, hogy a kutya évek óta a látókörükben van, egy hajléktalan férfié volt, aki néhány hónapja elhunyt, azóta egy szintén hajléktalan pár gondozza az ebet, azonban gyakran megszökik tőlük az állat.

A mai szökés után az alapítvány vezetője magához vette az állatot, veszettség ellen beoltatta, illetve állatorvossal megvizsgáltatta a fájós lábát.

Az idős, kb. 15 éves, rendkívül barátságos és szófogadó eb jelenleg új gazdáját keresi, aki mellett hátra lévő éveit biztonságban és szeretetben töltheti.

Amennyiben Önnek vagy ismerősének lehetősége van örökbe fogadni Marci kutyát, úgy kérjük, az alábbi elérhetőségeken jelentkezzen:

229-2611/132 mellék hivatali időben

rommernel@bp22.hu