Ugrás a tartalomra

Márciusig húzódhat a Tóth József utcai körforgalom építésének megkezdése

2023. január 16. hétfő
Karácsony Gergely főpolgármester még 2021 decemberében tett ígéretet arra, hogy a munkálatok 2022-ben megkezdődnek.
Márciusig húzódhat a Tóth József utcai körforgalom építésének megkezdése

Budafok-Tétény önkormányzata novemberben tudott tető alá hozni egy megbeszélést a Budapesti Közlekedési Központ és a beruházó Strabag képviselőivel. A tárgyaláson arról értesítették a kerületi delegációt, hogy 2022. november közepén megkezdődhet az építkezés.

Miután ez nem valósult meg, Karsay Ferenc polgármester levélben fordult a BKK-hoz további információért. December 19-én írt válaszlevelében a BKK beruházási igazgatója arról tájékoztatta kerületünk polgármesterét, hogy a kivitelező „előre nem látható körülmények miatt” nem tudta megkezdeni a munkát. Mint kiderült, lejárt a vállalkozó építési engedélye, és ennek meghosszabbítására továbbra is várni kell.

A fent említett levélben a BKK február végét, március elejét jelölte meg lehetséges munkakezdési időpontnak, a várható befejezés ebben az esetben 2023 decembere lenne.

Az építkezés ideje alatt lesznek olyan időszakok, amikor a Tóth József utca forgalma egy sávra szűkül, illetve a Kossuth Lajos utcát is lezárják részlegesen vagy teljesen.

Karsay Ferenc polgármester azonnal tájékoztatja a lakosságot, amennyiben további információkat kap a körforgalom építése kapcsán.