Ugrás a tartalomra

Márton nap a Napocska Napközi Tagóvodában

2022. november 22. kedd
A Napocska Napközi tagóvoda több évtizede kialakult hagyományokkal rendelkező intézmény. Az ünnepeket, megemlékezéseket, hagyományokat sokféle élményt nyújtó közös tevékenység által hozzák közel a gyermekekhez. A Márton napi héten adott téma a Márton napi hagyományokhoz kötődött és eköré szerveződött az egész hetük.
Márton nap a Napocska Napközi Tagóvodában

A gyerekek megismerkedtek a baromfiudvar lakóival, kiemelten a libákkal, Márton legendájával. A hét közepére bábelőadót hívtak, aki elmesélte Ludas Matyi történetét. A hét zárásaként a szülőkkel egy kézműves délután keretén belül Márton napi lámpást készítettek közösen, majd egy jó hangulatú Márton napi énekes lámpásfelvonulást tartottak az óvoda körüli utcákban. Ezen a napon reggeltől a felvonulás végéig vendég volt egy liba, amelyet a gyerekek etethettek, megfigyelhettek, énekelhettek neki.

Ez a hagyomány évek óta él az óvodában. Az intézmény dolgozói szeretnék a gyermekek számára átadni Márton napjának üzenetét: legyünk egymással szemben nagylelkűek, segítőkészek, és tudják, hogy adni igazi öröm.