Ugrás a tartalomra

Márton nap legendája

2019. november 27. szerda
Márton nap alkalmából november 11-én a Bartók Tagóvoda összes csoportszobájában különféle játékos feladatok segítségével ünnepeltek a gyerekek. A nagyobbak lámpásokat készítettek, a kisebbek figurákat színeztek.
Márton nap legendája

Az óvodában nagyon fontos a hagyományok megismerése, ezért az óvodapedagógusok a kézműves nap első felében a Márton nap legendáját mesélték el a gyerekeknek, amit tátott szájjal hallgattak a kicsik. A csodás történet után a népi hagyományokról is beszéltek a gyerekeknek, ilyen volt például a kukorica morzsolás és a csuhé baba készítése, amiket mind ki is próbálhattak az óvodások.

Minden kiscsoportos gyermek kapott egy libát formázó fejdíszt, amit örömmel viseltek az alkotás közben is. Festettek, rajzoltak, színeztek, vágtak és ragasztottak a kisebbek, a nagyobbak átlátszó papírból készítettek lámpásokat, amiket liba motívumokkal díszítettek ki. Nagy élmény volt a lányoknak, hogy pattogatott kukoricából készíthettek nyakláncot. A fiúk azon versenyeztek, hogy melyikőjük tud magasabb tornyot építeni kukorica csutkából.

A középső csoportos gyerekek ügyességi játékon vehettek részt. A feladat rendkívül összetett volt, az óvodásoknak libatalpakon kellett minél gyorsabban eljuttatni, majd beledobni a kukoricaszemeket egy csipesz segítségével a liba csőrébe.

Viszkocsil Dóra

Márton nap legendájaMárton nap legendája