Ugrás a tartalomra

Márton napi készülődés a Varázskastély Tagóvodában

2022. november 15. kedd
Korábbi hagyományoknak megfelelően, idén is megrendezték a Márton napi libás, lámpás felvonulást.
Márton napi készülődés a Varázskastély Tagóvodában

A gyerekekkel az óvodapedagógusok egész héten beszélgettek Márton legendájáról, a vele kapcsolatos libákról. Naponta újabbnál újabb csapogatókat, énekeket elevenítettek fel, vagy tanultak meg. Délelőttönként barkácsoltak, amit a gyerekek örömmel készítettek minden csoportban és korosztályban, más, és más technikákat alkalmazva libákat alkottak.

A gyerekek elmélyülten készítették a libás képeket valamint a lámpások belső festését a pénteki, szülőkkel együtt történő lámpások végleges kialakításához. Az óvodapedagógusokkal  közösen dekorálták a szobákat, öltözőket.

Az óvodapedagógusok mese dramatizálással szimbolizálták Márton nap jelentőségét "A három király" c. mese előadásával, melyet a gyerekek mindhárom csoportból óriási érdeklődéssel hallgattak.

Elérkezett a nagy felvonulás napja Márton nap, a szülők gyermeki lelkesedéssel készítették gyermekeikkel együtt a lámpásokat, mely magával vitte a fényt, a szeretet, a jó szándék megtestesülését. Sokan a régi óvodások közül is részt vettek a számukra már ismerős készülődésben.  A szülők pogácsával, melegen készült sütőtökkel örvendeztették meg a gyerekeket és egymást.

Az esti sötétség és énekes közös vonulás még melegebbé, kedvesebbé tette az egész heti készülődést. Boldogsággal, élményekkel tele köszöntek el egymástól,szép emlékeket hagyva.

A Varázskastély Tagóvoda képei és beszámolója