Ugrás a tartalomra

Márton Richárd éremgyűjteménye

2015. augusztus 05. szerda
Három bronzéremmel gyarapodott a Budafóka XXII. SE a tbiliszi ifjúsági olimpiai fesztiválról
Márton Richárd éremgyűjteménye

Három bronzéremmel tért haza a Tbilisziben megrendezett 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) a Budafóka XXII. SE versenyzője, Márton Richárd. A grúz főváros nagyszabású eseményén a fiatal sportoló 200, valamint 400 méteres gyorsúszásban is harmadik helyet szerzett, és társai – Barta Márton, Végh István és Holló Balázs – társaságában a 4x100 méteres férfigyorsváltó tagjaként is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Márton Richárd éremgyűjteménye

Márton Richárd még ki sem pihente a verseny és az utazás fáradalmait, ennek ellenére szívesen válaszolt a Városházi Híradó kérdéseire. Elmondta, hogy eleinte rettenetesen izgult, mert az EYOF rangos versenynek számít, és ő az 1999–2000-es korosztályban versenyzett, ahol igen erős a mezőny európai szinten. Azonban ahogy telt az idő, az izgalom helyét a várakozás vette át. Mint mondta, idők és eredmények tekintetében jobbra számított, főleg 200 méteres gyorsúszásban, mert úgy érzi, abban többet is ki tudott volna hozni magából. Szerényen hozzátette: igyekezett az ellenfeleit legyőzni, de csak ennyire sikerült.
A válogatott úszó az év első felében szerzett öt bajnoki címét emelte ki idei eredményei közül, amelyekből hármat a serdülők bajnokságán és kettőt az ifik között érdemelt ki. Elárulta, mindent megtesz azért, hogy kikerüljön a 2016-os olimpiára, most azonban pihen kicsit és erőt gyűjt az elkövetkezendő versenyekre.
Márton Richárd kiváló sporteredményei mellett a tanulást sem hanyagolja el: a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tizedikes diákjaként végzi tanulmányait. 

(Tamás Angéla)