Hírek

Maszkokat osztottak a kerület több pontján
Az akciót azért is tartotta fontosnak az önkormányzat, mivel a főpolgármester rendelete alapján április 27-től kötelező lesz a maszk viselése a budapesti üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is.
2020-04-24

Ismét maszkokat osztottak az önkormányzat képviselői Budafok-Tétény több pontján, ezzel is hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez. Budatétényben Karsay Ferenc polgármester, Nagytétényben Csiszár Zsuzsanna és Kovács István önkormányzati képviselők, míg Budafokon Daróczi Károly, Jurás László, Krieger Krisztina önkormányzati képviselők, illetve Dankóné Hegedűs Jolán és Németh Zoltán alpolgármesterek adták át a mosható és fertőtleníthető textilmaszkokat, és hívta fel a figyelmet a szabályok betartására. Az akciót azért is tartották fontosnak, mivel a főpolgármester rendelete alapján április 27-től kötelező lesz maszkot viselni Budapesten a BKK járatain és megállóiban, a boltokban, a piacokon, a bevásárlóközpontokban és a taxikban.

Akinek nem sikerült maszkot beszereznie, az sálat, kendőt, illetve bármely egyéb alkalmas eszközt is használhat arca eltakarására, vagy leadhatja igényét kerületünk önkormányzatához a 70ellatas@bp22.hu címen (kérjük, adja meg telefonszámát, és házhoz szállítási címét).

Az április 27-én életbe lépő főpolgármesteri rendeletet itt olvashatják:

https://budapest.hu/fovarosikozlony/Documents/2020/Fovarosi_Kozlony_2020_13_alairt.pdf

 

Kapcsolódó képgaléria: