Ugrás a tartalomra

Mától ismét tablettaosztás, holnap pedig szúnyoggyérítés lesz

2024. június 17. hétfő
A mai naptól ismét igényelhetnek 10 db szúnyoggyérítő tablettát a kerületi háztartások, holnap pedig a Fővárosi Önkormányzat megbízásából földi úton történő szúnyoggyérítés lesz a Háros-sziget térségében és a Budafoki temető környékén.
Mától ismét tablettaosztás, holnap pedig szúnyoggyérítés lesz

A védekezés pontos időpontja: 2024. június 18. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén 2024. június 19. vagy június 20. napján, ugyanebben az időszakban.

Az alkalmazott Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, ahogy a szabadban szárított ruhákat is, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Továbbra is ingyen elérhető a szúnyoglárvairtó tabletta a Városháza ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy most már 10 db tablettát vehetnek át az igénylők, és azon háztartások is újra kaphatnak belőle, akik korábban már kértek. Részletek: https://budafokteteny.hu/hir/megkezdodott-a-szunyoglarvairto-tablettak-osztasa

További információ: https://zold22.hu/szunyog/