Ugrás a tartalomra

Még két napig lehet csatlakozni a MÁV kerületi járatritkítási szándéka elleni összefogáshoz

2017. február 27. hétfő
Egyelőre sikeresen megakadályoztuk a járatritkításokat, de korántsem biztos, hogy a MÁV véglegesen lemondott erről a szándékáról. Kérjük, támogassa aláírásával a MÁV kerületi járatritkítási szándéka elleni összefogást!
Még két napig lehet csatlakozni a MÁV kerületi járatritkítási szándéka elleni összefogáshoz

A MÁV járatainak ritkítása és a menetrend megváltoztatása a Városházán megtartott novemberi közmeghallgatáson merült fel, két kerületi lakos mondta el az erre vonatkozó panaszát. Karsay Ferenc polgármester Szabolcs Attila országgyűlési képviselővel együtt levélben kezdeményezett tárgyalást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel, valamint Dávid Ilonával, a MÁV elnök-vezérigazgatójával. Kérésüket megerősítette, hogy két nap alatt több mint ötszáz aláírást gyűjtöttek, és a lakossági tiltakozáshoz több kerületi cég is csatlakozott a bejáró dolgozók érdekében.

Hogy mi utalhat arra, hogy a MÁV még nem mondott le a menetrend megváltoztatásáról? A MÁV-tól november 22-én többek között a következő választ kapta felvetéseire az önkormányzat: A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal átépítése a tervek szerint jövőre megindul. A forgalomkorlátozást, vágányzárat igénylő munkálatok megkezdéséig a járatok a decemberi menetrendváltás után is változatlan számban, gyakorisággal állnak meg a két állomáson. A vasúti menetrendet a felújítást követően a kedvezőbb pályaadottságokhoz és a várhatóan megnövekvő utazási igényekhez lehet majd igazítani. De hogy mit ért az állami vállalat konkrétan azon, hogy a menetrendet az utazási igényekhez kívánja igazítani, egyelőre még rejtély.

„Ezért Budafok-Tétény Önkormányzata úgy döntött, hogy már most elkezd felkészülni az esetleges újabb járatritkítási elképzelések ellen, hogy be tudjuk bizonyítani a MÁV-nak: az egész kerület egységesen az ügy mögött áll. Támogatásukat előre is köszönjük és bízunk benne, hogy a közös összefogás ismét sikeres lesz!” – áll a Budafok-Tétény Önkormányzata által közzétett felhívásban.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező Kitérő 2016 Konzorcium március 2-án, csütörtökön 18 órakor LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart a Klauzál Házban, melyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

A fórumon lehetőség nyílik a beruházáshoz kapcsolódó kérdések megvitatására.

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a panasz@vhid.hu email címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják a szervezők! További információ: www.facebook.com/nifzrt

Legyünk ott minél többen, hogy kapjanak nyilvánosságot, válaszlehetőséget a lakosságot érintő legfontosabb kérdések! Addig is csatlakozzanak minél többen az önkormányzat aláírásgyűjtéséhez MÁV-ügyben! Még két napig megtehetik, itt a budafokteteny.hu-n.