Ugrás a tartalomra

Még több fát a kerületbe!

2021. március 31. szerda
Budafok-Tétény Önkormányzata – annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fát tudja elültetni közterületein – elkészítteti az úgynevezett fahelykataszterét, amely a faültetésre alkalmas helyszíneket listázza. Emellett a kerület lakói is javaslatot tehetnek arra, hogy mely területekre telepítsenek fákat.
Még több fát a kerületbe!

A modern városi környezetben különösen fontos a növények által borított területek megóvása. Hiszen a zöldfelületek alakítják a legnagyobb mértékben a város sajátos éghajlatát, jótékonyan hatnak környezetük hőmérsékletére, illetve javítják a városlakók egészségét, hozzájárulnak a légszennyezettség csökkenéséhez. A kerületi önkormányzat ezért folytatta faültetési programját a körzet területén a legutóbbi ültetési időszakban is.

Budafok-Tétény Önkormányzata – annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fát tudja elültetni közterületein – elkészítteti az úgynevezett fahelykataszterét. Fát ültetni ugyanis nem mindenhová lehet, még ha első ránézésre úgy is tűnhet. A felszín alatt lehetnek közművek vagy egyéb olyan talajszerkezeti adottságok, amelyek kizárják a fa ültetésének lehetőségét. A fahelykataszter azokat a helyeket listázza majd a városrészünkben, ahová bátran lehet ültetni, a facsemete fejlődése szempontjából optimálisak.

Kerületünk zöldítéséhez a kerület lakói már most hozzájárulhatnak javaslataikkal. Várjuk az Ön javaslatát is, hogy hol látna szívesen még több fát. Természetesen, amennyiben olyan helyszínt jelöl meg, amelynek kezelője, üzemeltetője nem az önkormányzatunk, a faültetési igényeket továbbítjuk az érintett szervezet felé.

Várjuk javaslatát, a fejlesztesek@bp22.hu e-mailcímre, amelyben kérjük, írja meg az utca vagy közterület pontos megnevezését, a házszámot (tól-ig megjelöléssel) és azt, hogy az utca páratlan vagy páros oldalán szeretne újabb fákat.

A fatelepítésekre az évente két alkalommal megszervezésre kerülő faültetési program keretén belül kerül majd sor.

Még több fát a kerületbe!

Fotó: Horváth Tamás