Ugrás a tartalomra

MEGVAN AZ IDŐKÖZI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-VÁLASZTÁS IDŐPONTJA

2022. május 20. péntek
A XXII. kerületi Helyi Választási Bizottság 2022. július 31. (vasárnap) napjára tűzte ki a 6. számú egyéni választókerületében az időközi önkormányzati képviselő-választást.
MEGVAN AZ IDŐKÖZI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-VÁLASZTÁS IDŐPONTJA

A szavazatokat reggel 6 órától este 7 óráig lehet leadni.

A voksoláson egyéni önkormányzati képviselőt választanak a 6. számú egyéni választókerület választójoggal rendelkező lakosai. A választókerülethez a 13-as, a 14-es és a 15-ös számú szavazókör tartozik. A szavazáson a választópolgároknak egy szavazólapot kell kitölteniük.

Az időközi önkormányzati képviselő-választáson választó és választható minden nagykorú magyar állampolgár, továbbá az Európai Unió más tagországának állampolgára, ha magyarországi lakcíme van.

Az érintett választókerület lakosainak a Nemzeti Választási Iroda küldi meg a választási értesítőt 2022. május 25-ig. Aki eddig az időpontig nem kapja meg az értesítőt, keresse fel a Helyi Választási Irodát az érvényes személyi okmányaival.

Az időközi választáson átjelentkezésre nagyon szűk körben van lehetőség. Az a választópolgár tud átjelentkezni a fenti három szavazókör között, akinek mind az állandó lakcíme, mind a tartózkodási helye a 6. sz. egyéni választókerületben van. További feltétel, hogy a tartózkodási helye már 2022. április 18-án létezett, és a választás napján is érvényes lesz.

Az átjelentkezési kérelmeket 2022. július 27-én 16.00 óráig lehet benyújtani.

Az áprilisi 3-i országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás közös jelöltje, a momentumos Tóth Endre nyert a dél-budai körzetben. A politikus az országgyűlési mandátum megszerzése után lemondott helyi képviselői pozíciójáról.

A 6. számú egyéni választókerületben ezért kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani.

A választással kapcsolatban további részletes tájékoztatásért látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt, vagy forduljon a Polgármesteri Hivatalban működő helyi választási irodához.

A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Helyi Választási Iroda elérhetőségei:

cím: 1221 Budapest, Városház tér 11.

telefonszám: 06-1/229-2611

e-mail cím: valasztas@bp22.hu

faxszám: 06-1/229-2611/260

vezetője: dr. Szántó János jegyző

Utcajegyzék