Ugrás a tartalomra

Megáldották a Budafoki Kálváriát

2016. szeptember 15. csütörtök
Erdő Péter bíboros megáldotta a nemrégiben felújított Budafoki Kálváriát szeptember 14-én. Az egy évvel ezelőtti viharban elpusztult emlékmű sok viszontagságon esett át az elmúlt évtizedekben, de az isteni gondviselésnek és a közösség erejének köszönhetően mindig megszépül ez a zarándokhely.
Megáldották a Budafoki Kálváriát

Szerda este nyolc órakor a Péter Pál Kápolna előtt gyülekeztek a hívek gyertyákkal a kezükben és a harangszó után elindult a keresztút. Minden stációnál megálltak az emberek és imádkoztak. Az út során felidézték Jézus szenvedéseit, majd a Budafoki Kálváriához felérve az elhunytak lelkéért imádkoztak. Erdő Péter bíboros megáldotta az emlékhelyet, melyet ezt követően a hívek is megcsodálhattak.

A keresztúton részt vett Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán, valamint Zugmann Péter alpolgármester is. Az impozáns, felújított kálvária mellett nemrég a Szent Lipót Templom is új világítást kapott, melyet a nagyközönség az idei Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon csodálhatott meg. "Nagy örömmel láttam, hogy új világítást kapott a templom. A díszkivilágítás mindig az összefogás eredményeként jön létre, mert egyedül nem lenne módunk erre, így aztán az állam és az önkormányzat összefogásával mindez lehetségessé válhatott. Így volt ez már az Esztergomi Bazilika esetében is. Reméljük majd messziről látszik ez a templom és mindenkinek egy felfelé mutató jel lesz, mert az életünk nemcsak a lapos horizontális gondolkodásból áll, hanem van egy tágabb értelme, értéke is" - mondta a budafokteteny.hu-nak az ünnepi szertartást követően Erdő Péter bíboros.

(Nyitókép: Czimbal Gyula)