Ugrás a tartalomra

Megemlékezések október 23. alkalmából

2018. október 17. szerda
A Nagytétényi Polgári Kör és Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata 2018. október 23-án (kedden) ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, a nemzet hőseiről. Este a Klauzál Házban az Ismerős Arcok zenekar és Simó József előadóművész ünnepi irodalmi-zenés estje lesz megtekinthető.
Megemlékezések október 23. alkalmából

A kerületi megemlékezés tervezett programja:


Megemlékezések október 23. alkalmából9 órakor ünnepi megemlékezés a Szelmann Ház falán elhelyezett 1956-os emléktáblánál (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

Házigazda: László Istvánné, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke és Karsay Ferenc polgármester

Köszöntőt mond: Németh Zsolt az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke

Beszédet mond: Monostoriné Szeleczky Gabriella, a budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára

Közreműködik: Lázár Csaba, Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel elismert színművész, a Magyar Katolikus Rádió vezető bemondója

A megemlékezés végén a Szelmann Ház falán elhelyezett 1956-os emléktáblánál lehetőség lesz kisméretű koszorú, virág elhelyezésére.

 

 

 


Megemlékezések október 23. alkalmából10:30 órakor a megemlékezés a Városház téren, az 1956-os emlékműnél koszorúzással folytatódik (Budapest XXII. kerület, Városház tér)

A rendezvény a Városház téri Dr. Takács Pál emléktábla megkoszorúzásával zárul.

A helyszíneken számítunk a történelmi egyházak, társadalmi szervezetek, pártok, intézmények, valamint magánszemélyek részvételére.

 

 


Esti program:

Megemlékezések október 23. alkalmából19 órakor a Klauzál Házban tartják az Ismerős Arcok zenekar és Simó József előadóművész ünnepi irodalmi-zenés estjét az 1956-os október 23-ai forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Megemlékező beszédet mond: Karsay Ferenc polgármester.

Az Ismerős Arcok zenekar dalainak témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága. A koncert zenei része Simó József művész irodalmi előadásával egészül ki. A zenekar a kortárs magyar rockzene egyedi hangzásvilágát és mély tartalommal teli gondolatiságát hozza el e jeles alkalomra.

Jegyár: 1990 Ft