Ugrás a tartalomra

Megérkezett a 100 Tagú Cigányzenekar Budafok-Téténybe - Videóval frissítve!

2021. február 26. péntek
Zenével köszöntöttük a 100 Tagú Cigányzenekart tegnap délután a Klauzál Ház előtt. A Budafoki Fúvós Egylet néhány perces műsorával kezdődő sajtótájékoztatón Szepesfalvy Anna alpolgármester üdvözölte a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas együttest, majd Beke Farkas Nándor, az együttes elnöke mondott beszédet.
Megérkezett a 100 Tagú Cigányzenekar Budafok-Téténybe - Videóval frissítve!

Budafok-Tétény Önkormányzata, Karsay Ferenc polgármester korábbi felajánlásának eleget téve raktárhelyiséget és ideiglenes próbatermet biztosít a VII. kerületből távozni kényszerült zenekarnak.

Csütörtökön Szepesfalvy Anna alpolgármester kiemelte: „Örömmel fogadjuk a szorult helyzetbe került muzsikusokat és szívesen látjuk őket a kerületben addig, amíg nem rendeződik a helyzetük. Nálunk évszázados hagyománya van a kulturális sokszínűségnek és a különböző identitású és kultúrájú emberek békés egymás mellett élésének. Így magától értetődő volt, hogy felajánljuk segítségünket a világhírű együttesnek. Intézményeink kapui nyitva állnak, amennyiben véglegesen maradnak kerületünkben.”

A politikus egyben tolmácsolta Demján Sándorné gondolatait, aki ugyan nem tudott személyesen megjelenni a sajtótájékoztatón, de mint a zenekar mecénása, néhány mondatban köszöntötte őket:

„Szeretnék szívből gratulálni Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármesterének a felajánlásért, és szeretettel üdvözlöm a zenekart kerületünkben. Nagyon közel állnak a szívemhez, hiszen a kapcsolatunk hosszú évekre nyúlik vissza, a mai napig szoros kapcsolatot ápolok a tagokkal.”

Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész pedig a következő sorokat fogalmazta meg:

„A 100 Tagú Cigányzenekar több évtizede lángőrzőként ápolja a hungarikumnak tekinthető magyar cigányzenei hagyományokat, egyedülálló sikereket és közönségszeretetet kivívva magának koncertjein világszerte.  Bízom benne, hogy Budafok-Tétény inspiratív és művészetközeli aurája nagyban hozzá fog járulni a 100 Tagú Cigányzenekar jövőbeni sikereihez.”

Beke Farkas Nándor megköszönve a polgármester szíves invitálását, elmondta: „Ha úgy adja a Jóisten, hogy itt leszünk Budafok-Tétényben, akkor ez így fog eljutni a világ minden tájára, hogy  zenekarunk itt székel. Akár maradunk, akár nem, egy hálakoncertet, egy köszönő koncertet fogunk adni, melyre a belépés ingyenes lesz a közönség részére.”

A sajtótájékoztatón Molnár Gyula (MSZP), a XXII. kerület országgyűlési képviselője szintén jelen volt és Szepesfalvy Annával közösen segédkeztek az időközben megérkezett hangszerek szállításában.

Fotók: Horváth Tamás