Ugrás a tartalomra

Meghosszabbítjuk a parkolási próbaidőszakot

2022. augusztus 12. péntek
A városvezetés úgy döntött, hogy meghosszabbítja a türelmi időt, amely augusztus 15-én járt volna le.
Meghosszabbítjuk a parkolási próbaidőszakot

A lakosok javaslatai alapján május 13-án vezettük be az új parkolási rendet, amely időkorlátos parkolást tesz lehetővé Budafok belvárosában. Nagyon sok észrevételt és javaslatot kaptunk a lakosoktól. A véleményeket kollégáink kiértékelik.

A lakosoknak nem várt kihívásokkal kell szembenézniük, az önkormányzat ezért nem szeretne pluszterheket róni az itt élőkre. A beérkezett vélemények alapján változtatunk a parkolási renden, és az iskolakezdési időszak alatt is szeretnénk tapasztalatokat gyűjteni.

Augusztus 15-től nem jár büntetés, meghosszabbítjuk a próbaidőt és továbbra is várjuk a kérdéseket, illetve a javaslatokat a parkolas@bp22.hu e-mail címen.

Azzal számolnunk kell, hogy a parkolás még nehezebb lesz majd, miután a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi döntése alapján Újbudán decembertől bővítik a fizetős részeket. Az Etele téren, az Etele úton és környékén a Fehérvári útig, valamint Őrmezőn a Balatoni útig, tehát a 7-es főútig mindenhol fizetni kell majd a parkolásért. A kelenföldi vasútállomás környékén szintén megszűnik az ingyenes parkolás lehetősége.