Ugrás a tartalomra

Márciusig igényelhető a szociális tűzifa

2023. január 12. csütörtök
Továbbra is igényelhetnek tűzifát azok a rászoruló háztartások, ahol fával fűtenek, és nem biztosítható a környezetbarát fűtési technológia kialakítása.
Márciusig igényelhető a szociális tűzifa

Szeptember 1. és március 31. között igényelhetik a szociális tűzifát azok a háztartások, amelyekben az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a rendeletben előírt összeget. Ezzel kapcsolatban a részleteket a budafokteteny.hu weboldalon az Önkormányzat menüponton belül a Dokumentumok alpontban találják meg „tüzelő-szociális tüzelő kérelem rendkívüli települési támogatás (vegyes)_1107” néven.

Az önkormányzat azon dolgozik, hogy kisvárosunkban mindenki biztonságban érezze magát. Az energiaárak emelkedése miatt már nyáron létrehoztuk az Ellátásbiztonsági Operatív Törzset, amely javaslatokat tesz, hogy mire használjuk fel az egymilliárdos tartalékalapot.

Ennek egyik felhasználási módja a szociális tűzifa osztása a rászorulóknak.

A kerület törekszik a Klímavédelmi Cselekvési Tervében meghatározott céloknak megfelelő, kevésbé környezetszennyező, magas fűtőértékű, jó minőségű keményfa biztosításával támogatni a rászorulókat. Ez azért fontos, hogy elkerüljük a rossz minőségű, nedves fával vagy hulladékkal való tüzelést, és ezzel is csökkentsük a levegőszennyezést.

A szociális tűzifa-támogatásra a kérelmet a Hatósági Iroda Szociális Ellátási Csoportjához kell benyújtani a 1225 Budapest, Nagytétényi út 264. szám alatt személyesen, postai úton vagy ügyfélkapun.

A Kérelem nyomtatvány letölthető innen, illetve átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán vagy a Szociális Ellátási Csoportnál.

A rászorulók egy erdei köbméter feldolgozott, konyhakész tűzifát kapnak, amit a Városfejlesztő Kft. munkatársai szállítanak házhoz.

Karsay Ferenc köszönetet mondott a BV Tempo Kft. vezetőjének, Baki Lászlónak és a Városfejlesztő Kft. munkatársainak, hogy az összefogásnak köszönhetően a tűzifát feldarabolva, konyhakészen szállítják házhoz.

Fotók: Horváth Tamás