Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek a helyreállítási munkák a Rózsakerti lakótelepen

2019. április 04. csütörtök
Karsay Ferenc tájékoztatta a lakosságot a Rózsakerti lakótelep helyreállítási munkálatainak megkezdéséről.
Megkezdődtek a helyreállítási munkák a Rózsakerti lakótelepen
Tisztelt Lakótársak!
 
Jó ideje foglalkoztatja a Rózsakerti lakótelepen élőket a 2017-ben itt lezajlott közterület-felújítás.
 
A terület újjáépítését 2017. augusztus végén kellett volna a munkával megbízott cégnek befejeznie, ám végül három hónapos késéssel és rengeteg kivitelezési hibával tudta csak átadni a területet. Az önkormányzat minőségellenőre az építkezés során folyamatosan kifogásolta a hiányosságokat, sőt, többször visszabontatta a rögtön tetten érhető kivitelezési hibákat. Azonban sok hibára így is csak a használat során derült fény.
 
A kerület lakossága joggal várja, hogy adóforintjait takarékosan, észszerűen költse el az önkormányzat, csak a legjobb minőségű munkát elfogadva. A gyenge minőségű munka miatt a szerződéses összegből több mint 113 millió forintot tartottam vissza, melyből a hibák kijavítását fedezni tudjuk.
 
A kivitelező helyett is elnézést kérek a Rózsakertben élőktől az eddigi kellemetlenségekért, mostani munkálatokat személyesen is rendszeresen ellenőrizni fogom. Kérem, hogy az ehhez kapcsolódó észrevételeikkel, problémáikkal keressenek a Facebook oldalamon!
 
Remélem, hogy a végeredmény, a valóban használható közterületek mindenkit kárpótolnak majd a kellemetlenségekért!
 
A helyreállítás három ütemben zajlik, amelyeket igyekeztünk úgy megszervezni, hogy a lehető legkevésbé zavarja az iskolába, bevásárolni vagy haza indulókat. A következő hónapokban ezek a munkák követik egymást:
 
1. ütem
 
A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornaterme előtti szakaszon, a Tűzliliom utca és az iskola főbejáratához vezető lépcső között kerül sor a térburkolat átépítésére.
 
Ezen a területen a munkavégzés két részletben történik, biztosítva a gyalogos átjárást az iskola főbejárata felé, valamint a SPAR üzletházhoz.
 
 1. a lépcső és a kerengő közötti terület
 2. a kerengő és a Tűzliliom utca közötti terület
 
Kezdés:2019. április első hete
Befejezés: április vége
 
2. ütem
 
Térkőburkolat átépítése az iskola előtti területen a padok vonalában (nem érintve a SPAR áruház területét), a kis üzletek előtti járda felvezetésén a Rákóczi útig, valamint az iskola gazdasági bejárata előtti területen.
 
Kezdés: 2019. május első hete
Befejezés: 2019. június második hete
 
3. ütem
 
A Rózsakert utca 29/a ; 29/b ;29/c ingatlanok előtt az iskola tornaterméig, valamint a Rákóczi úti bejárattól az iskola sportpályájának vonaláig elhelyezkedő gépkocsiparkoló területe. Ezen területeken az aszfaltburkolatot teljesen fel fogják marni az alépítményi rétegekkel együtt. Átépítik az útszegélyt és szintbe emelik a közműszerelvényeket. Megépítik az útpálya alépítményét, lebetonozzák az útalapot, majd lerakják az aszfalt kötő- és kopóréteget.
 
Kezdés: 2019. június 16.
Befejezés: 2019. július 31.