Ugrás a tartalomra

Megnőtt a kereslet a dobozaik iránt

2020. június 11. csütörtök
Kisteherautót ajánlott fel a védekezéshez a CLB Packaging
Megnőtt a kereslet a dobozaik iránt

A CLB Packaging a kerületi cégek egyike, amely a járvány időszaka alatt nem küldött el senkit a munkavállalói közül, sőt nemrégiben négy új budafok-tétényi dolgozót vett fel, és még többeknek tudna munkahelyet biztosítani. Elsősorban szakképzett munkaerőt várnak, például lakatost, műszerészt és villanyszerelőt, mert a betanított munkára – ahogy eddig is – a diákszövetkezet küld fiatalokat a Gyár utca 15. szám alatt működő, ötven főt foglalkoztató vállalathoz – tudtuk meg Erdősi Istvántól beszélgetésünk kezdetén.

A CLB Packaging ügyvezető igazgatója elmondta, hogy március közepétől az előző hónapokhoz képest megnőtt a dobozok iránti kereslet, sokkal több megrendelést kaptak és kapnak az élelmiszer- és a gyógyszeripar területéről, a gépipari szegmensbe szállított termékekre pedig folyamatosan ugyanakkora igény mutatkozik. A veszélyhelyzet kihirdetése után feszített tempóban dolgoztak, mert emellett a náluk dolgozó diákok hazaköltöztek a kollégiumokból, és egy-két hétbe telt, mire a Budapesten élő fiatalok munkába álltak a diákszövetkezet közvetítésével. Az ügyvezető hozzátette, hogy négy kollégájuk még most is home office-ban dolgozik, számukra kihelyezték a feladatot és biztosították a hozzá tartozó számítástechnikai hátteret.

Erdősi István, aki ma is első munkahelyes, pályakezdő, fiatal mérnökként gondol magára, 1975-ben, a főiskola után lépett be a vállalathoz, ahol azóta is dolgozik. Elmondása szerint talán csak bérelszámoló és IT manager nem volt, azonkívül minden munkakört betöltött az elmúlt negyvenöt év alatt. A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején a kerület több vállalkozójához hasonlóan ő is felajánlotta segítségét az önkormányzatnak egy másfél tonna teherbírású kisteherautó formájában, amelyet a náluk dolgozó buszsofőrrel együtt igény esetén rendelkezésre bocsát a szállítási nehézségek leküzdéséhez.

A CLB Packaging az önkormányzat stratégiai partnere, így az ügyvezető érdeklődésünkre válaszolva azt is megemlítette, hogy a náluk gyártott dobozok ugyan nem alkalmasak a segélyszállítmányok csomagolásához, közbenjárására azonban az önkormányzat az egyik cégtől mégis kapott dobozokat néhány százezer forintnyi értékben, hogy az idősek és betegek számára könnyebben megoldhassa a termékek házhoz szállítását.

(Tamás Angéla)

Megnőtt a kereslet a dobozaik iránt