Ugrás a tartalomra

Megnyitott a Pavilon kávézó

2019. május 28. kedd
Majecsko kávézója az egykori Haggenmacher sörgyár udvarán
Megnyitott a Pavilon kávézó

Újabb stratégiai megállapodást kötött Budafok-Tétény önkormányzata, ezúttal a lengyel származású Maja Wanottal, aki két hét múlva megnyitja új vendéglátóhelyét, a Pavilon Kávézót az Art Quarter Budapest udvarán.

Maja, vagy ahogy sokan ismerik, Majecsko a slow-food étkezés híve, vagyis a hagyományos módon elkészített, jó minőségű, egészséges ételek élvezettel történő elfogyasztását tartja szem előtt. Természetes alapanyagok felhasználásával készült süteményeit és szendvicseit tetszetős „köntösbe” öltözteti, az ételérzékenyeknek pedig mindenmentes édességeit kínálja a kávé, valamint a hideg és meleg italok mellé. A partneri egyezmény aláírásának időpontjára, a kávézó elvi megnyitójára Maja elkészítette a kerület süteményét, amelyet Karsay Ferenc polgármester is nagy örömmel fogadott.

– Olyan helyszínen vagyunk, ahol legalább három, szívemnek nagyon kedves dolgot tudok megemlíteni. Az Art Quarter Budapest (AQB) különleges kulturális színtér, amely rendezvényeivel felpezsdíti a kerület művészeti életét, és ezért a Bartesch házaspárt illeti köszönet. A tavaszi fesztivál rendezvényei közé kiválóan illeszkedik az általuk május 17–18-ra szervezett kétnapos Open House programsorozat. A kerület másik színfoltja Maja, akit nemcsak mint embert, de mint remek étkek előállítóját is sokan ismernek. Harmadikként pedig a kerület sütijét említhetem, hiszen van már saját kenyerünk, borunk, pezsgőnk és kolbászunk, de most már desszertünk is, így tele lesz az asztal – mondta a kerület elöljárója a hivatalos papírok aláírása előtt.

Az egykori Haggenmacher sörgyárban működő művészeti központ udvarán összegyűlt embereknek Maja Wanot elárulta, hogy több mint tíz éve él Budafokon, és három gyermek édesanyjaként hiányzott neki egy olyan kávézó, ahol nemcsak ő, de a gyerekei is szívesen eltöltik az időt egy finom süti társaságában. Hozzátette: ma már több ilyen is létezik, de örül, hogy ő is valóra válthatja álmát.

Maja először pici üzemkonyhát működtetett az épületben, de két hét múlva már a Pavilon Kávézó teraszán fogadhatja a vendégeket. Érdeklődésünkre válaszolva elmondta: reggel nyolc órától este hat óráig lesz nyitva, a szendvicsek alapját a helyben sütött, áfonyás-diós kenyér adja, és nála lehet majd átvenni az épületben dolgozó PékEmbernél megrendelt, természetes kovásszal készült, adalék- és élesztőmentes kenyeret. A gyerekekre gondolva kialakít egy játszósarkot, és kézműves-foglalkozásokat istervez.

(Tamás Angéla)

Galéria: Horváth Tamás