Ugrás a tartalomra

Megnyitották a felújított Rózsavölgyi Közösségi Házat

2015. október 31. szombat
Az önkormányzat által felújított közösségi házban kiállítással ünnepeltek a helyiek
Megnyitották a felújított Rózsavölgyi Közösségi Házat

Balogh Edit kárpitművész kiállításával nyitották meg a két hónap alatt felújított Rózsavölgyi Közösségi Házat. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósulhatott beruházásnak köszönhetően új ablakokat, hőszigetelést és járdát kapott a közösségi ház.

Dr. Feledy Balázs művészeti író ismertette a közösségi ház nagytermében kiállított alkotásokat az október 24-i megnyitón. Balogh Edit kárpitművész munkáit december elejéig lehet megtekinteni. A házátadóval egybekötött kiállításmegnyitón részt vett Karsay Ferenc polgármester és Zugmann Péter alpolgármester is.

– A Rózsavölgy Egyesület által szervezett programokra sokszor el szoktam látogatni. Az utóbbi időkben a ház állapota egyre rosszabb lett, így javaslatomra a költségvetésből sikerült elkülöníteni egy összeget a külső felújítására – mondta Zugmann Péter. A ház rövid történetét dr. Lázár Imre, a Rózsavölgy Egyesület elnöke ismertette a megnyitón. – Maga az épület 1960-ban épült, és eredetileg pártházként funkcionált – idézte fel az elnök. – A 70-es években rengeteg koncert és gyermekszínház volt a házban. A rendszerváltás után Szántó Tamás és jómagam aláírásgyűjtésbe kezdtünk, hogy ne privatizálhassák az épületet. Nyolcszáz aláírással kerestük fel Hajas Ervint, az akkori polgármestert, hogy segítsen megmenteni a létesítményt. A volt polgármester azt mondta, hogy akkor kaphatjuk meg kulturális hasznosításra az épületet, ha létrehozunk egy egyesületet. 1992-ben így született meg a Rózsavölgyi Egyesület és kezdte meg működését. 1993 februárjában Hegedűs Endre koncertjével nyitottuk meg a közösségi ház kapuit a nagyközönség előtt. A völgyet folyamatosan érő modernizációs fenyegetéseket – nagy forgalmú út építése, gázvezeték lefektetése – az egyesület tagjai mindig sikerrel hárították el, a közösség összefogásának segítségével – mondta dr. Lázár Imre. A huszonkét év alatt rengeteg nagy sikerű állandó program várta a völgy lakóit. Novembertől a megszépült új házban a régi programok mellett újak is várják a látogatókat. (Viszkocsil Dóra)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/11/09/atadtak-a-felujitott-rozsavolgyi-kozossegi-hazat/