Ugrás a tartalomra

Megoldódhat a kis posta ügye

2023. január 03. kedd
Ígéretet kaptunk a postától, de szolgáltató partnert kell találni
Megoldódhat  a kis posta ügye

Továbbra is küzd az önkormányzat a Baross Gábor-telepi kis posta ügyének megnyugtató rendezéséért. Karsay Ferenc polgármester elmondta: nemrég egyeztetett a Magyar Posta vezérigazgatójával, és a kis posta is szóba került. A kerület vezetőjének tájékoztatása szerint mielőtt ezt a szolgáltatást megszüntették, négy posta üzemelt a kerületben. Meglepő módon a barossi kis postának közel akkora volt a forgalma, mint a Camponában lévőnek.

Tény, hogy csökkent a forgalma, és az is, hogy zömmel az idősebb korosztály veszi igénybe a személyes szolgáltatást. Viszont a küldemények esetében egyre gyakrabban kapnak olyan leveleket, amelyek ajánlott küldemények, és el kell menni értük személyesen. Karsay Ferenc szerint azonban a messzebb lévő posták felkeresése az idősebb lakosok számára megterhelő lehet.

A polgármester tájékoztatása szerint a Magyar Posta Zrt. illetékesei azt ígérték, hogy azt a megoldást keresik, amellyel úgynevezett alvállalkozókkal oldják meg a postai szolgáltatást, ami kisebb településeken már működő rendszer. Ilyenkor egyéb kereskedelmi tevékenységhez kapcsolják a postai szolgáltatást, például patikában vagy kis boltban. Ezt külön munkadíj nélkül vállalják el az ott dolgozók, hiszen ez az ő forgalmukat is erősíti. – A következő egy-két hónap feladata lesz, hogy ilyen partnert keressünk. Ha találunk, akkor határozott ígéretünk van arra, hogy az infrastruktúrát a Magyar Posta biztosítani fogja ehhez, és újraindulhat a szolgáltatás – nyilatkozta Karsay Ferenc.

A polgármester a képviselő-testület legutóbbi ülésén azt is elmondta, hogy tárgyalásban vannak a helyi boltosokkal, az egyikükkel már egyeztettek is az ügyben. Reméli, hamarosan találnak olyan vállalkozót, aki vállalja a szolgáltatást.