Ugrás a tartalomra

Megrendezhetők a nyári táborok

2020. június 04. csütörtök
Rendhagyó vakáció, hagyományosan megrendezett gyerektáborok
Megrendezhetők a nyári táborok

A kerületi iskolásoknak szervezett, évek óta jól működő önkormányzati napközis tábor idén a megnövekedett igények miatt öt helyszínen – négy iskolában (Bartók, Kempelen, Kozmutza, Kolonics) és a Klauzál Hában – fogadja a kisdiákokat a tavalyi hárommal szemben. A napközis tábor háromszori étkezést biztosítva, napi egy óra úszással (amennyiben a kormány feloldja a beltéri medencehasználat tilalmát) és egyéb programokkal, felügyeletet és foglalkozást biztosító pedagógusokkal várja a tanulókat. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően az alapellátás a szülőknek csak annyi pénzébe kerül, amennyit a tanév elején az étkezés költségeként megállapítottak. További információt az iskoláktól kaphatnak az érdeklődők.

Megrendezhetők a nyári táborokMiután az ún. ottalvós táborokat is engedélyezték, a kerületi gyerekek Balatonakaliban is nyaralhatnak, amennyiben az iskolák azt megszervezik tanulóiknak.

A Klauzál Gábor Művelődési Központban idén is részt lehet venni az Emberpalánta tábor foglalkozásain június 16-tól június 19-ig. A 7–14 éves gyermekeket kézműves-foglalkozásokkal, helyi és állatkerti sétával, valamint játékokkal várják. A részvételi díj, mely magába foglalja a háromszori étkezést is, 25 000 forint.

A Cziffra Központban Drámapedagógiai tábort hirdetnek a 7–14 éves gyerekeknek június 22-től június 26-ig. A személyiségfejlesztő és önismereti, valamint színpadi játékokat és zenés mozgásfejlesztést is tartalmazó foglalkozások a háromszori étkezéssel együtt 31 000 forintba kerülnek.

A Hófehér Fóka Úszóiskola nyári úszóiskolába invitálja a táborozni vágyókat a Hajós Alfréd Tanuszodába, amennyiben a kormány feloldja a beltéri medencehasználat tilalmát. A június 15. és augusztus 14. között heti turnusokban szervezett tábor díja hetente 28 500 forint, amely összeg az úszásoktatást, a napi három étkezést és a szabadidős programokat tartalmazza. A honlapjukon található jelentkezési lapot kitöltve a hofeherfoka@externet.hu e-mail címre kell elküldeni.

A Dunatelepen a Tétényi Dunapart Lovasklub kínál táborozási lehetőséget a gyerekeknek három turnusban (június 22–26., július 6–10., augusztus 3–7.). A részvételi díj turnusonként 45 000 forint, amely fedezi az oktatást, lovaglást és lóápolást, vagyis mindent, ami a lóval összefügg, a szabadidős programokat és az ebédet. Kezdő és haladó lovasokat egyaránt várnak a szervezők. Jelentkezni Schütt Margitnál lehet a 06-30/941-5984-es telefonszámon, vagy a schuttmargit2@gmail.com és a schuttmargit@gmail.com e-mail címen.

A szintén nagy hagyománnyal bíró görkorcsolyatábor mindkét turnusa (június 15–19. és június 22–26.) „telt házas” már, így aki nem jelentkezett időben a BMTE-pályán három edző részvételével – köztük Karsay Ferenc polgármesterrel – meghirdetett sporttáborba, az már csak jövőre jelentkezhet.

(További tábori lehetőségekről a következő Városházi Híradóban olvashatnak.)

(Tamás Angéla)