Megszépülő vasúti aluljáró

2022. január 18. kedd
Újabb falfestmények készülnek a MÁV-aluljárókba
Megszépülő vasúti aluljáró

Hamarosan elkészülnek az újabb falfestmények (muráliák) Budafok-Tétény önkormányzata támogatásával a MÁV-aluljárókban. A festmények alkotója, Majoros István szobrászművész Németh Zsolt országgyűlési képviselő Facebook-oldalán elmondta, elsősorban a kerület természeti szépségeire akarta felhívni a figyelmet a különleges alkotásokkal, de a képek filozofikusak is, többek között a környezetünk védelmére, megbecsülésére akarják ráirányítani a figyelmet.

Az önkormányzat tavaly ,,Murália tervezése Budafok-belváros épület-, építményfelületeire” címmel írt ki pályázatot a kerületi tűzfalak megszépítésére. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri szűrte meg, majd a lakosságra bízta a döntést, hogy mely művek színesítsék Budafok-Tétényt.

A MÁV-aluljárók mellett megszépülhetett a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola átjárójának két homlokzata, a Duna utca és a Városház tér tűzfala is. Ezzel nem fejeződik be a tűzfalak díszítése. A tervek szerint a Magdolna utca 28., a Mária Terézia utca 60. és a Kossuth Lajos utca 93. lehetnek a következő helyszínek, de további lehetőségeket is vizsgálnak a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. munkatársai.

(VH)