Ugrás a tartalomra

Megszületett a BKK társadalmi egyeztetésének eredménye

2015. augusztus 12. szerda
2015. augusztus 31. hétfőtől a Budaörsről Kamaraerdőn át Budatétény felé kapcsolatot biztosító autóbuszok menetrendi kínálatát a BKK az utasforgalmi igényekhez igazítja.
Megszületett a BKK társadalmi egyeztetésének eredménye

2015. június 26. és július 10. között a BKK társadalmi egyeztetést folytatott a budaörsi és törökbálinti- Budafok-Tétényt is érintő agglomerációs járatok közlekedési rendjének módosításáról.
A társadalmi egyeztetésre beérkezett 137 észrevétel alapján 2015. augusztus 31. hétfőtől a Budaörsről Kamaraerdőn át Budatétény felé kapcsolatot biztosító autóbuszok menetrendi kínálatát a BKK az utasforgalmi igényekhez igazítja: a csak Kamaraerdőig közlekedő 287A betétjárat a 287-es alapjáratba olvad, bizonyos időszakban sűrítve ezzel a teljes vonali közlekedést. A Budaörsi lakótelep és Budatétény vasútállomás (Campona) között közlekedő 287-es buszok hétköznap napközben gyakrabban, 60 helyett 30 percenként indulnak. Hétköznap csúcsidőszakban, késő este és hétvégén a viszonylat követési ideje nem változik, azonban az üzemidő bővül a 287A jelenlegi üzemidejének megfelelően. A 287-es busz így hozzávetőleg 5 és 22 óra között közlekedik a jövőben. A vasúti kapcsolatok bővítése érdekében a 287-es járat mindkét irányban betérést tesz Budaörs vasútállomáshoz.

A módosult járatok térképét itt tekinthetik meg.

BKK