Ugrás a tartalomra

Megtörtént a kárfelmérés a Madártani ösvényen

2023. április 19. szerda
Az okozott kár 85 ezer forint, ezért a rendőrség bűncselekményként kezeli az ügyet.
Megtörtént a kárfelmérés a Madártani ösvényen

Madártani ösvényt állított fel a Bartók Béla úti lakótelep játszóterén a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. idén februárban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület segítségével. Április elején a kihelyezett eszközök többségét megrongálták, emiatt az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett.

A nagy táblák közül a madárbarát kert „vendégeit” bemutató tábla megrongálódott, a „Madárbarát kert lépésről lépésre” tábla épségben maradt, egy odú pedig eltűnt. A kisebb eszközök többsége szintén cserére szorul.

Az önkormányzat kárfelmérést végzett, és az okozott kár értékét 85 ezer forintban állapította meg, ezért a rendőrség bűncselekményként kezeli az ügyet (50 ezer forint alatti rongálás szabálysértésnek számít). A Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. munkatársai helyreállítják a tanösvényt.

Kisvárosunkban az utóbbi időben sajnos több rongálásról érkezett bejelentés: ismeretlenek kárt tettek a nagytétényi piactéren felállított „Nagytétény” feliratban, és kidöntötték a kilátópont korlátját. Természetesen helyreállítjuk ezeket a károkat, hogy a lakosok továbbra is élvezhessék kerületünk közösségi tereit.

Kérünk minden itt élőt, hogyha rongálás szemtanúja, készítsen fényképet vagy videót, és tegyen feljelentést a rendőrségen. Mindannyiunk érdeke, hogy kisvárosunk lakói biztonságban érezzék magukat.