Ugrás a tartalomra

Megújul a budafoki Duna-part – a lakosság részt vett a tervezésben

2017. október 27. péntek
A nemrég véget ért társadalmi egyeztetésen nagy számban beérkezett javaslatokat most Önök is megismerhetik. A döntő többség örömmel fogadta a terveket, sokan fogalmaztak meg hasznos ötleteket, amelyek nagy része megvalósulhat.
Megújul a budafoki Duna-part – a lakosság részt vett a tervezésben

A papíralapú és internetes kérdőíveket összesen 340-en töltötték ki. A válaszadók közül a legtöbben a futás, kocogás lehetőségének megteremtését nevezték meg elsődleges igényként.  Az önkormányzat ennek megfelelően igyekszik ezt beilleszteni a tervezési elképzelésekbe. Egyelőre egy - meghatározott szakaszonként távolságjelzéssel ellátott -, futásra is alkalmas útvonal látszik megvalósíthatónak.

Mosdó, WC kialakítását is sokan kérték. Az elképzelések szerint ezt egy egyedileg tervezett, különálló épületben kaphatna helyet a területen. Érkezett javaslat egy fitnesz illetve street workout pálya kialakítására is, utóbbi szintén szerepel a tervek között. Az önkormányzat ugyanis fontosnak tartja, hogy minden korosztály számára lehetőség nyíljon a sportolásra.

Voltak, akik azt kérték, hogy a lehetőségekhez mérten legyenek a fiatalok számára kialakított „kiülős” helyek, ifjúsági területek is. Erre is tekintettel lesznek a tervezés során. Sokan szeretnék, ezért multifunkciós sportpálya is épül majd. Az igényeknek megfelelően, a terveztetés folyamán kiemelt figyelmet fordítanak a zebrás, lámpás átkelőhelyek biztosítására. Nagy az igény rá és a tervekben is szerepel, hogy új közvilágítás lesz a területen, ez a közbiztonság miatt is fontos.

Az önkormányzat ivókutat, továbbá padokat és hulladékgyűjtőket is megfelelő mennyiségben helyez el a területen. Elegendő parkolóhely is lesz, a Hajó utcával párhuzamosan. A kérdőívek eredménye szerint a legtöbben gyalogosan és kerékpárral szeretnének majd kijönni az új szabadidős parkba.

A beküldött javaslatok között szerepel, hogy a szabadon használható wifi lefedettség és egy info-oszlopon telefontöltési lehetőség biztosítása. A tervezés során a lehetőségekhez mérten erre is figyelmet fordítanak majd. Alapvető szempont a tervezésnél - sokan jelezték igényként -, hogy az új partszakasz kialakítása „természetközeli legyen”. A cél az, hogy a Duna közvetlen partszakasza érintetlen maradjon, megfelelő megközelítési lehetőség biztosításával.

A tervekben kerékpártárolók építése is szerepel, valamint piknikező, bográcsozó helyek kialakítása is, amit a válaszadók 75%-a támogatott. Továbbá a kulturált horgászati lehetőséget is igyekszik megtartani az önkormányzat a Duna-partnak ezen a területén.

Köszönjük mindazoknak, akik véleményükkel segítettek, hogy a budafoki Duna-part megújuljon!

A projekt Budapest Főváros támogatásával a TÉR_KÖZ pályázat keretében valósul meg.

Megújul a budafoki Duna-part – a lakosság részt vett a tervezésben

 

Az eredmények számokban:

Megújul a budafoki Duna-part – a lakosság részt vett a tervezésben