Ugrás a tartalomra

Megújulás a nagytétényi sportpályán

2021. március 03. szerda
Élőfüves focipálya és négyöltözős új klubház várja majd a sportolókat
Megújulás a nagytétényi sportpályán

A Nagytétényi Kohász BLSZ III-as labdarúgócsapatának Angeli úti pályája hamarosan füves lesz. Az a sporttelep, ahol tizenegy éve Verebes József, a Mágus volt az edző, és ahol akkoriban a sokszoros válogatott Kovács Zoltán is futballozott, a MOL Fehérvár FC jelenlegi sportigazgatója, nos, a Kohász pályája élőfüves lesz. Erről beszéltünk Baki László klubelnökkel.

„Egy MLSZ-projekten keresztül kapunk egy új élőfüves pályát, új öntözőrendszerrel – nyilatkozta Baki László klubelnök, aki annak idején baráti viszonyt ápolt Verebessel, a Mágussal, a Kohász edzőjével. – Ránk fért már, mert a régi öntözőrendszer elöregedett. Az élőfüves pályánkon a gyep, amit tíz éve újítottunk fel, alaposan elkopott, felverte a gyom, és azt nem lehetett kiirtani.”

A pálya új kiszolgáló létesítményeket is kap.

„Négyöltözős, bírói öltözővel, szertárral, raktárral rendelkező klubházunk lesz, a régi épületeket lebontották, azok helyére épül. Ha minden jól megy, március végén kezdődik meg az építkezés, most még a bontáson, a talaj egyengetésén dolgoznak a munkagépek. Az építkezés ideje alatt a BMTE-pályán játszik a Kohász, az edzések pedig az úgynevezett háromnegyedes élőfüves pályán folynak, vagy pedig Budatétényben, illetve szintén Budafokon.”

A Kohász veretes múltú egyesület, 1913-ban alakult, két év múlva lesz 110 éves. Az NB III-tól lefelé minden osztályt megjárt az egyesület, jelenleg a BLSZ III. osztályban szerepel, az Old Boys a kiemelt osztályban, továbbá számos utánpótláscsapata is van a klubnak, legalább száz gyerekkel.

2014-ben indult újra az utánpótlásfoci a Kohásznál. Négy korosztályban – U9, U11, U13, U16 – tanítják futballozni a gyerekeket, az utóbbi évjárat már nagypályán játszik.

Az elmúlt időszakban már a Honvéd akadémiájára, a magyar Futballakadémiára és a szombathelyi Illés Akadémiára is került innen növendék, szóval szépen dolgoznak az Angeli úton. A kisebbek az MLSZ szervezésében, a Bozsik Programban vesznek részt, a nagyok az U16-os BLSZ-bajnokságban. A klubelnök reménykedik, hogy száraz, napos idő köszönt Nagytétényre, ebben az esetben már a héten megkezdődhetnek a földmunkák. Ha minden jól megy, a 2021–2022-es bajnokság kezdetére elkészül mind a pálya, mind pedig a kiszolgáló létesítmények.

„A csapat – abszolút amatőr játékosokkal – vezeti a BLSZ III. tabelláját, esélyesek vagyunk a feljutásra, de nem akarunk megállni a BLSZ II-nél. Ez BLSZ I-es erősségű keret, ez az osztály az álmunk, mint ahogy Béki Gábor edzőnek is – szögezte le az elnök.

(Ch. Gáll András)