Ugrás a tartalomra

Megújulhatnak a József Attila (kísérleti) lakótelep közterei

2015. szeptember 18. péntek
A kiserletilakotelep@bp22.hu email címre október 15-ig lehet küldeni a további javaslatokat. A jelenlegi tervek letölthető formában elérhetőek.
Megújulhatnak a József Attila (kísérleti) lakótelep közterei

Lakossági egyeztetésre hívta az önkormányzat a József Attila lakótelep lakóit, hogy a tervező csapat megmutathassa milyen elképzelésekkel szépítenék meg a környék zöldfelületeit. Karsay Ferenc polgármester felhívta a figyelmet, hogy "a tervezési folyamat elején tartunk még, továbbra is várjuk az ötleteket, hogy minél élhetőbb lehessen a lakótelep".

A szeptember 17-i, csütörtöki lakossági fórumon a tervező hangsúlyozta: a legfőbb cél a parkok és az összekötő utak újragondolása. Konta Dániel okleveles tájépítészmérnök előadásában elhangzott, hogy nem lesznek fakivágások, új padokat, szemetesládákat helyeznek el a parkokban és több köztéri lámpatest telepítésével javulhat a közbiztonság is. A lakótelepen egyre többen rendelkeznek autókkal, ezért bővítenék a parkolási lehetőségeket. Az egyeztetésen ezt többen is méltányolták, fontosnak nevezték, de voltak akik inkább a zöldfelület területét növelnék.

 

Németh Zoltán alpolgármester arra kérte a lakosságot, hogy az egyeztetések során igyekezzen mindenki az arany középutat megtalálni. A gyalogosok által kitaposott ösvényeket szilárd burkolattal látják el, emellett a déli, hatalmas park új funkciókat is kaphat. Elhangzott az is, hogy a központi részen lévő betontömböt odatelepített zöld felületekkel kívánják barátságosabbá varázsolni, a lakótelep felső részén lévő házakhoz pedig egységes arculati terv alapján oldanák meg az esztétikus és akadálymentes megközelítési útvonalakat. A lakosság sok kérdéssel és észrevétellel érkezett. Ilyen volt többek között a zöldfelületek gondozásának ügye, a térfigyelő kamerarendszer kialakításának kérdése és a vízelvezetéssel kapcsolatos problémák felvetése is.

A lakossági egyeztetést Kállai Tamás területi képviselő vezette.

 

A további javaslatokat a kiserletilakotelep@bp22.hu email címre várják az önkormányzat illetékesei október 15-ig, hogy a tervezők ezeket is beépíthessék a megvalósítandó tervekbe.

A jelenlegi tervek letölthetőek itt.

 

Kapcsolódó anyagok: 

http://www.promontortv.hu/2015/09/28/lakossagi-forumot-tartottak-a-jozsef-attila-lakotelepen/