Ugrás a tartalomra

Mesterek a Hajós uszodában

2019. augusztus 06. kedd
A döntőn a Vidám vízilovak alulmaradtak az Oázis csapattal szemben
Mesterek a Hajós uszodában

Megrendezték a XIII. Mesterek Vízilabda Emléktornát, az M13-at a Budafok-tétényi Hajós Alfréd Tanuszodában. Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester is.

Mesterek a Hajós uszodábanAz emléktornák örökös szervezője, Szekeres Tamás elmondta lapunknak, hogy a július 19-én lezajlott viadalon tizenhárom elhunyt sporttársukra emlékezve versengtek a csapatok. A színvonalas és kemény küzdelemben Bolvári Antal, Fuhrman Jenő, Hevesi István, Kádár György, Kiss Attila, Krieger György, Kőrösy Ferenc, Olajos László, Udvardi István, Varga Gusztáv és Vindisch Kálmán játékosok, valamint a két mesteredző, Pajtás Dénes és Samu Miklós tiszteletére ugrottak vízbe a „mesterek”, hogy jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseken döntsék el, kié legyen idén a díszes kupa.

A Masters – Mesterek vízilabda egy családias, baráti alapú, egyidejűleg egészségmegőrző életforma, s mint ilyen, életminőség-kiegészítő – tette hozzá Szekeres Tamás.
Az emléktorna hat csapat részvételével, két csoportban zajlott. A döntőn a tavalyi győztes Vidám vízilovak és az Oázis mérkőzött meg egymással. A csapatoknak kevésnek bizonyult a rendes játékidő, ezért a 6:6-os végeredmény után a büntetők döntötték el a sorrendet. A végső összecsapásban az Oázis bizonyult jobbnak, így Karsay Ferenc polgármester nekik adta át a győztest megillető kupát. A 2. helyezett Vidám vízilovaknak Rusorán Tibor, a Masters Vízilabda hazai etalonja, a 3. helyezett Octopus csapatának pedig Szekeres Tamás gratulált, átnyújtva egy-egy Mikasa vízilabdát.

– Örömmel tölt el, hogy harminc-negyven évvel ezelőtt az én korosztályom indította el hazánkban a szenior, avagy a Mesterek Vízipólót, megannyi aranyat, ezüstöt és bronzot hazahordva. Hihetetlen jó érzés, hogy ilyen sokan ráéreztek a szenior póló összetartó erejére és szórakoztató mivoltára – mondta Szekeres Tamás, majd hozzátette, hogy reméli, az M13 Diapóló Emléktorna jól szolgálta a közelgő dél-koreai Masters vb-re való felkészülést.
Az örökös szervező ezt követően köszönetet mondott Bodnár Tamás uszodavezetőnek és a Budafok masters csapatának, a Sunday Boysnak nemcsak a remek játékért, de azért is, hogy helyszínt biztosított az M13-nak, és a rendezésből is kivette a részét. (Tamás Angéla)