Ugrás a tartalomra

Mézeskalácsházikók és gyerekjátékok

2017. december 12. kedd
Épül-szépül a Campona Bevásárlóközpont mézeskalácsfalva. Profi segítők irányításával vasárnaponként újabb házikók készülnek el illatos mézeskalácsból, és miközben az alkotók ellesik a praktikákat az Ékes-Édes csapatától, arra is gondolhatnak, mekkora örömet szereznek vele majd. Az elkészült mézeskalács-házak ugyanis olyan családokhoz kerülnek majd, akiknek sajnos kevesebb jut a jóból.
Mézeskalácsházikók és gyerekjátékok

Hetek óta épül-szépül a Campona Bevásárlóközpont mézeskalácsfalva. Profi segítők irányításával vasárnaponként újabb házikók készülnek el, illatos mézeskalácsból, és miközben az alkotók ellesik a praktikákat az Ékes-Édes csapatától, arra is gondolhatnak, mekkora örömet szereznek vele majd. Az elkészült mézeskalács-házak ugyanis még karácsony előtt olyan családokhoz kerülnek majd, akiknek kevesebb jut a jóból karácsonykor is.

A Campona kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a XXII. kerület rászoruló családjainak gyermekét évente többször is szórakoztassa, programokat szervezzen nekik, megajándékozza őket. Idén a XXII. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével ismét eljutott egy csapatnyi gyerek a bevásárlóközpontba, ahol is sztárok társaságában díszítettek mézeskalácsot, és alkottak karácsonyváró díszeket a kézműves-asztalnál.

Erdélyi Timi és Cseke Katinka is örömmel ültek le mézeskalácsot díszíteni, és mindketten megállapították, hogy a tojásfehérjéből és porcukorból készülő mázzal mennyivel könnyebb dolgozni. Persze akadtak cukorgyöngyök, színes drazsék is, a gyerekek boldogan alkalmazták a díszítésnél ezeket is. A harangokat, fenyőfákat, csillagokat minden gyerek és felnőtt nagy odafigyeléssel dekorálta, majd az elkészült csomagocskákat természetesen magukkal is vihették.  Laky Zsuzsi két kislányával érkezett, akiket azonnal rabul ejtett a kézműves sarok, büszkén mutogatták alkotásaikat. Kovács Niki motorversenyző is szívesen beszélgetett a gyerekekkel, még egy-egy karácsonyi dalocska eléneklésére is jutott idő.

A kézműveskedés után a sztárok megnézték az adományládát is, amely a Campona Tescohoz közelebbi részén található, egy mézi-figurával jelzett nagy üvegláda, amelybe bárki elhelyezhet ajándékot a XXII. kerületi gyermekek karácsonyfája alá. Jó állapotú játékokat, könyveket, kirakókat, építőkockákat, plüssállatokat várnak, de nagyon örülnek tollnak, zsírkrétának, filctollnak, színes ceruzának és persze kifestőknek, füzeteknek is. A gyűjtés egészen december 17-ig, vasárnapig tart, úgyhogy aki szívesen vinne ajándékot, így készüljön. Bármikor el lehet helyezni a csomagokat, az a kérés, hogy lehetőség szerint legyen ráírva, hogy hány éves gyermeknek készült, illetve, hogy fiús vagy lányos-e az ajándék inkább.

A mézeskalácsfalu házikói szintén gyarapodnak még ezen a héten, úgyhogy az arrajáró látogatók még meg tudják csodálni a nem mindennapi látványt, utána viszont ezek is útra kelnek, hogy karácsonyi varázslatot vigyenek rászoruló budafok-tétényi családok otthonába is.

www.campona.hu

 

Mézeskalácsházikók és gyerekjátékok