Ugrás a tartalomra

Mező Misi és az unplugged

2017. október 25. szerda
A pezsgőlovaggá avatott zenész decemberben visszatér a kerületbe
Mező Misi és az unplugged

Mező Misi és az unplugged

A 28. Budafoki Bor- és Pezsgőfesztivál óta a Magna Cum Laude és a Naza zenekar frontembere, Mező Misi is népszerűsíti a kiváló budafoki italokat. A népszerű zenész és társai karácsony előtt unplugged-koncertet adnak a Klauzál Házban.

A Chevaliers Törley Pezsgőrend tagságába évről évre olyan népszerű személyeket választanak, akik hitelesen képviselik a budafoki márkát szerte a világban. Szeptember óta Mező Misi is a lovagrend tagja. „Mi változott? Sir Mező Mihálynak hívnak. Persze, csak viccelek. Nagyon élveztem az avatási szertartást. Természetesen megígértem, hogy bármerre is járok a világban, népszerűsítem a budafoki pezsgőlovagrendet” – mondta lapunknak Mező Misi.

A népszerű zenész elárulta, hogy a koncertek előtt sört fogyaszt, míg a zenésztársai inkább a borokat részesítik előnyben. Misinek viszont elmegy a hangja, ha a fellépések előtt borozik. „Nyáron szívesen iszom rozéfröccsöt. Télen általában borozom, a mádi Szepsy furmint a kedvencem. Fanatikus vagyok, rátetováltattam a csuklómra a Szepsy logóját” – mesélte a zenész.

A bor- és pezsgőfesztiválon Mező Misi új zenekarával, a Nazával lépett fel. Decemberben viszont az eredeti társaival, a Magna Cum Laudéval zenél nálunk, a Klauzál Házban.

„Azért is imádjuk az unplugged-koncerteket, mert nyáron kapunk a rock’n’rollból. Megfogadtuk, hogy őszre, télre kicsit visszafogjuk a gyeplőt, és akusztikus, szimfonikus koncertet tervezünk. Mi sem értjük, hogy miért, de működik. Még egy hangot sem adtunk, de a közönség már élvezi az egészet. Valahogy más a lelkülete az ilyen koncerteknek, pedig ezekre soha nem készülünk. Spontán történnek a dolgok, olyan is előfordul, hogy mindenki egy másik zenésztársa hangszerén játssza el a nótát. A dobos gitározik, a basszusgitáros billentyűzik. Bármi megtörténhet, és ezt szeretik az emberek” – mondta Mező Misi.

A Magna Cum Laude unplugged-koncertje december 3-án lesz a Klauzál Házban. (VH)