Hírek

Mi a Budapest Bornegyede pozícióra törekszünk, Lics Judit ötletgazdának is köszönhetően – mondta az M1 reggeli műsorában Karsay Ferenc
A budafoki borászat több száz éves hagyományára építünk, ez az a hely, ahol Krúdy Szindbádja a kalandjait átélte, és nekünk az a célunk, hogy nyissanak ki ezek a pincék, éttermek, kocsmák, és legyenek méltók az elődökhöz. Ezt segíti a hétvégi 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál is – fogalmazott Budafok-Tétény polgármestere.
2017-08-31

A minden hónap első szombatján elinduló Budafoki Pincejárat most hétvégén egybeesik a borfesztivállal, ezért mindkét napon járni fog reggeltől éjfélig, sűrített menetrenddel, félóránként – hangsúlyozta Karsay Ferenc polgármester. A műsor vendége volt Lics Judit, a Lics Pincészet tulajdonosa és Bíró Eszter énekes-színművész is.

 

Nem csak a gyerekeket, hanem a kedves szülőket is várjuk – mondta Bíró Eszter énekesnő és színésznő, aki a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon az Állati Zenés ABC című, gyerekeknek szóló albumát mutatja be, ami már az iskolákban is kezd elterjedni a tananyag alternatív kiegészítéseként, és 2014-ben elnyerte az Év legjobb gyermekalbuma díjat is.

 

Elhangzott, hogy a pincészetek, borászatok is készülnek a fesztiválra, különleges programokkal, tárlatvezetéssel, pincevezetéssel várják a látogatókat. Rendszerint borászok tartják a pincesétát, mert fontosnak tartják a személyes kapcsolatot a fogyasztókkal, a borászati kultúra iránt érdeklődőkkel – tette hozzá Lics Judit.

 

A fesztiválon Kárpát-medencei magyar borászokkal is lehet találkozni, boraikat is meg lehet kóstolni, mert az összmagyar borászati élet egységes bemutatását, támogatását is küldetésének, feladatának tartja a több száz éves borászati múlttal rendelkező Budafok-Tétény – mondta az M1 Ma reggel című műsorában Karsay Ferenc polgármester.

 

A fesztiválról beharangozó hír jelent meg a hirado.hu-n is.

 

A beszélegtésről beszámolt a magyaridok.hu-is.

 

A beszélgetés itt tekinthető meg.