Ugrás a tartalomra

Miamiból a Törleybe

2016. május 10. kedd
Csemer Boglárka lesz a vendége a II. Nemzeti Bor Maraton budafoki állomásának
Miamiból a Törleybe

Boggie énekel a II. Nemzeti Bor Maraton budapesti helyszínén, a Törley Pezsgőpincészetben pünkösd vasárnapján. A Parfüm című dal videoklipje által világszerte ismertté vált énekesnő este fél kilenckor ad koncertet a Chevaliers Törley Pezsgőrend avatási ceremóniája után. Csemer Boglárka elmondta lapunknak, hogy Antal Gábor zongoristával duóban érkeznek, mégis minden népszerű Boggie-sláger elhangzik majd, mert egy jó dalnak egy szál gitár vagy zongora kíséretével is meg kell állnia a helyét. 

– Néhány hete Miamiban énekelt hasonló felállásban, ősszel viszont kvartettjével turnézott Nyugat-Európában. Sokan megkeresik?

– Már harmadszor kaptam meghívást az USA-ba, de Miamiban még nem jártam. Az út érdekessége, hogy az amerikai koncertszervező két éven át dolgozott azon, hogy kimehessek, és ez nagyon jólesett. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd nemzetközi karriert sikerül építenem, ezért nagyon boldog voltam, amikor tavaly jött egy megkeresés Spanyolországból, hogy lépjek fel Bilbaóban egy fesztiválon. Ebből egy nyugat-európai turné kerekedett, úgyhogy nemcsak Bilbao legszebb koncerttermében és Madridban énekelhettem, hanem Lille-ben, Párizsban, Brüsszelben és Marseille-ben is. Már a karrierem kezdete óta célom, hogy a dalaimat ugyanúgy élvezze a spanyol vagy a francia, mint a magyar közönség, ezért is énekelek három nyelven.

– Külföldi ismertségét nagymértékben segítette a Parfüm diadalútja, de már a Camouflage című videoklipje is elindult a hírnév felé. Milyen üzenetet közvetít ez a francia dal?

– A dal címe álarcot, álcát jelent, és abból az élményemből született, hogy amikor valaki sikeressé válik, hirtelen nagyon sok új „barátja” lesz, rengetegen veszik körül, és az ember nem tudja eldönteni, hogy ebből mi igaz, mennyi belőle a valóság. Arról szól a dal, hogy ne viselj álarcokat, ne csapd be a környezetedet, hanem légy önmagad. A szelfi készítése is elég álságos műfaj, egy teljesen beállított, hamis világot mutat, ezért is találták ki a dalhoz ezt a formát a The Soup Team munkatársai.

– Tavaly itthon megnyerte, idén viszont nem is indult a Dal című válogatóversenyen. Miért nem?

– Egyrészt nem tartottam volna elegánsnak, mert másnak is kell esély arra, hogy egy ilyen volumenű fesztiválon képviselhesse az országot, másrészt a győzelem után ismét győzni akar az ember, és ezt nehéz megugrani. Ezenkívül a fantasztikus élmény mellett, amely az Eurovíziós Dalfesztiválon ért, akkora nyomás nehezedett rám, olyan nagy volt a felelősség, hogy bő fél évbe tellett, mire ezt lelkileg és mentálisan fel tudtam dolgozni. Most nem vágytam rá. Jelenleg gőzerővel dolgozom a harmadik nagylemezemen, és ez teljes mértékben kielégít. A Törley Pezsgőpincészetben már új dalokat is hallhat tőlem a közönség. (Tamás Angéla)