Ugrás a tartalomra

Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?

2019. január 16. szerda
Az ősszel beérkezett vélemények alapján elkészült a játszótér koncepcióterve. A mostani társadalmi egyeztetésen erről mondhatnak véleményt.
Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?

Budafok-Tétény önkormányzata 2018. szeptember végén adott hírt a Jósika utcai játszótér nyáron lefolytatott társadalmi egyeztetésének eredményéről. Most a lakossági visszajelzések alapján elkészített koncepciótervet mutatjuk be, és kérjük róla az Önök véleményét.

A játszótér teljes terjedelmében a Jósika utca felől kapna helyet, élő növényfallal és kerítéssel leválasztva a környezetétől. A játszótér fő motívuma egy óriási szőlőfürt, aminek a szőlőszemei gumiburkolatú dombok. Ide kerülne az egyik „szem” helyén a beépíthető trambulin. A dimbes-dombos szőlőfürttől északra és keletre helyezkednének el a kisebb korosztálynak szánt játszóeszközök, részben öntött gumiburkolaton, részben gyepes területen: vegyes ülőkével (lap és bébi) felszerelt hinta, rugós játékok, kis mászóvár, homokozó. A citromsárgával jelölt területen opcionális játszóeszközök közül lehet választani egyet: itt kisvonat, babaház vagy akár tűzoltóautó is elhelyezhető - az Önök döntését kérjük, melyiket szeretnék a három közül.

Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?

A terület bal oldalára, homokburkolatra kerülne a nagyobb korosztálynak szánt kombinált játszóvár fészekhintával. A homokburkolat körül keskeny, térkővel burkolt bicikliút vezetne. Öntött gumiburkolatban kapna helyet egy négyüléses mérleghinta, valamint burkolati mintával kirakott ugróiskola is.

A játszótér kényelmét ivókút, padok és hulladékgyűjtők is szolgálnák. Az árnyékolást a meglévő és újonnan telepített fák biztosítják.

Amennyiben szívesen elmondaná véleményét a tervezett beruházással kapcsolatban, szívesen szavazna arról, milyen játszóeszközök kapjanak helyet a területen, kattintson ide.

A válaszokat február 17-ig várjuk online vagy a Városháza portáján!

 

(A kép kattintással nagyítható)

Milyen legyen a Jósika utcai játszótér?