Ugrás a tartalomra

Minden forint számít

2020. április 23. csütörtök
Segít a védekezésben a Csíki-Burkoló és Építőipari Kft.
Minden forint számít

Sárig Lajos, a Csíki-Burkoló és Építőipari Kft., valamint a Csíki Csempe Kft. tulajdonosa, miután olvasott az önkormányzat frissen megnyitott adománygyűjtő számlájáról és arról, hogy akinek módjában áll anyagilag támogatni a koronavírus elleni védekezést, segítsen, a két cég nevében gondolkodás nélkül átutalt a számlára félmillió forintot.

Minden forint számítA vállalkozó érdeklődésünkre válaszolva elmondta, hogy fontosnak érzi a segítségnyújtást, ezenkívül a tíz éve Nagytétényben működő Csíki-Burkoló Kft. jól prosperál, ezért a kerületi cég vezetőjeként és budafok-tétényi lakosként egyaránt természetesnek gondolta, hogy ő is az adományozók közé áll. Úgy véli, a védekezéshez most minden forintra szükség van, az önkormányzat pedig azon a területen használja fel a kapott támogatást, ahol arra a legnagyobb igény mutatkozik.

– A Csíki Csempe Kft. még nem indult be egészen, boltunk sincs, és egyelőre csempeeladással sem foglalkozunk. Csak a beruházóknak szállítunk, az állandó megrendelőink igényeit elégítjük ki. A másik kft. kizárólag kivitelezési munkákat végez, és idén júniusban lesz tízéves – mesélte Sárig Lajos, aki húsz éve tartja otthonának Budafok-Tétényt. A vállalkozó kiemelte, hogy amíg az építőipar nem áll le, a náluk dolgozó negyven-hatvan embernek nála biztos az állása. Hozzátette, hogy a koronavírus miatt ugyan kissé megcsappant a brigád létszáma, mivel dolgozóik több mint fele kárpátaljai, és ők a határ lezárása miatt most nem tudnak visszajönni, de jelenleg is nagy munkáik vannak, így a többiekkel a BudaParttól kezdve a Rózsadomb Panoráma Projektig bezárólag hat-hét helyen is dolgoznak.

– Nincs okom panaszra, csak azt sajnálom, hogy az ünnepek alatt nem utazhattam el a családommal Csíkszeredára, hogy szüleimmel együtt ünnepelhessük meg a húsvétot – mondta búcsútóul Sárig Lajos.

(Tamás Angéla)