Ugrás a tartalomra

Minden kerületi intézmény részt vesz a vírus elleni védekezésben

2020. március 17. kedd
Ismét az intézményvezetőkkel egyeztetett a kerületi járványügyi védekezést koordináló operatív törzs. Március 17-i megbeszélésükön kijelentették, kiemelt feladatuk az otthon maradó idősek ellátása. Fokozottan fogják ellenőrizni az üzletek 15 óra utáni zárva tartását is.
Minden kerületi intézmény részt vesz a vírus elleni védekezésben

A megbeszélésen jelenlévőket Gadácsi Miklós, a Helyi Operatív Törzs vezetője köszöntötte, aki megköszönte a vezetők veszélyhelyzet idején tanúsított fegyelmezettségét és helytállását. Dr. Szántó János jegyző, a Helyi Operatív Törzs titkára a kormány március 16-i döntéseit foglalta össze a kerületi intézmények vezetőinek. Ennek részeként elmondta, fontos, hogy a 70 év feletti személyek otthon maradjanak, hiszen így kerülhetik el legkönnyebben a megfertőződést. Az önkormányzati feladatok azonban ezzel együtt növekedni fognak, hiszen azon idősek ellátása, akik nem számíthatnak segítségre családi vagy ismeretségi körben, a Szociális Szolgálat feladata lesz. Az idősek gondozásával kapcsolatos feladatok összehangolásáért külön munkacsoportot hoztak létre Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester vezetésével.

A 70. életévüket betöltöttek ellátását hétköznap 8 és 16 óra között a Szociális Szolgálat (1221 Bp., Anna u. 10.) +36 1 226 0179-es és a +36 20 227 4917-es telefonszámán kérhetik, vagy a 70ellatas@bp22.hu emailcímen jelezhetik ellátási igényüket. Munkatársaink kizárólag telefonos egyeztetést követően, önkormányzati azonosító igazolvánnyal keresik fel az igénylőket.


Kovács Tibor alezredes, a kerület rendőrkapitánya elmondta, nincsen pánikhangulat a kerületben, és céljuk, hogy ez így is maradjon. Emlékeztetett rá, hogy a higiéniai előírásokat és a közös érdekünkben hozott új szabályokat betartva sokat tehetünk a terjedés ellen. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a kormány elrendelte, hogy néhány kivételtől eltekintve az üzletek, az éttermek és a kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva. Ennek betartását szigorúan ellenőrizni és szükség esetén szankcionálni fogja a rendőrség. Kovács Tibor alezredes elmondta, figyelmet fognak fordítani a kisboltok és a dohányboltok körüli csoportosulásokra is. A fokozott közbiztonsági ellenőrzésekben szükség esetén a közterület-felügyelet és a polgárőrség is részt vesz — feladataik összehangolásáért, a fokozott közterületi jelenlétért új munkacsoport felel mától Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester vezetésével.

Az operatív törzs elrendelte, hogy a kerületi intézményekben szigorítsanak a beléptetési protokollon, és a kijáró dolgozók (pl. védőnők és szociális gondozók) is vezessék, kikkel találkoznak.

Az intézmények továbbra is fokozottan odafigyelnek a tisztasági és fertőtlenítési előírásokra, amelyekhez a szükséges tisztító- és fertőtlenítőszerek mindenhol rendelkezésre állnak.

Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/

Kerületi friss hírek, intézkedések:

https://www.budafokteteny.hu/

https://www.facebook.com/budafokteteny

Minden kerületi intézmény részt vesz a vírus elleni védekezésben