Ugrás a tartalomra

Minden óvoda és bölcsőde nyitva tart

2020. május 28. csütörtök
Jelenleg is minden óvoda és bölcsőde nyitva van a kerületben, és bővített ügyeleti rendben várja a munkába visszatérő szülők gyermekeit. Június 2. után pedig a veszélyhelyzet előtti rend szerint működnek a budafok-tétényi intézmények.
Minden óvoda és bölcsőde nyitva tart

Budafok-Tétény önkormányzatának fontos célja, hogy biztonságos ellátást nyújtson a kerületben nevelkedő gyermekeknek, ezzel pedig segítse a szülők munkavégzését a járványveszély idején is. Az idősek védelme érdekében is fontos, hogy a gyermekeket lehetőleg ne a nagyszülőnél kelljen elhelyezniük a dolgozó szülőknek.

Ennek megfelelően május 25-én az Egyesített Óvoda és az Egyesített Bölcsőde valamennyi tagintézménye megnyitott, és bővített ügyeleti rendben várja a gyermekeket, amelyről e-mailben tájékoztatták a szülőket. Május 25-én az 1450 óvodába járó gyermekből 77-en jelentek meg, a bölcsődébe járó 354 gyermekből pedig 58-an vették igénybe az ellátást.

Az óvodák és a bölcsődék felkészültek az intézményi nyitás következő, június 2-án életbe lépő szakaszára, melyben a veszélyhelyzet előtt megszokott normál rend szerint, teljes kapacitással várják a gyermekeket a kerületi bölcsődék és óvodák. A járványügyi helyzet miatt azonban ezt követően sem kötelező óvodába vinni a gyermeket.

Köszönjük a szülők türelmét!