Ugrás a tartalomra

Missziónak tekinti az éneklést

2019. április 25. csütörtök
Tóth Gabi régi slágereket énekel május 26-án a Klauzál Házban
Missziónak tekinti az éneklést

Az elbűvölő hangú egykori megasztár, Tóth Gabi Budafokon lép fel május 26-án. A népszerű énekesnő Aretha Franklin és több múlt századi klasszikus dalait énekli el a Budapest Jazz Orchestra kíséretében. Az esten feltűnik majd Vitáris Iván is, aki Elvis Presley-számokat hoz a budafoki közönségnek.

Missziónak tekinti az énekléstTóth Gabi már túl van mindenen: énekelt pop, rock stílusban, a nagyközönség a Megasztár zenei tehetségkutatóból ismerte meg, azóta szinte minden műfajban kipróbálta magát. A sokoldalú énekesnő küldetésként tekint a zenére: meg akarja ismertetni a régi klasszikus slágereket, Aretha Franklint, a Deep Purple-t és a Led Zeppelint a fiatalabb nemzedékhez tartozó hallgatóságával. 

„Nagyon inspirál, hogy tovább vigyem a klasszikus dalokat, megismertessem a közönséggel” – nyilatkozta a Bornegyed magazinnak.

Tóth Gabi a jazz műfajt kedveli, igaz, korábban ódzkodott, félt tőle. „Sokáig sebezhetőnek éreztem magam, kicsit olyan érzésem volt, mint a vidéki lánynak amikor felköltözik a nagyvárosba. Mára feloldódtam a műfajban, a jazz titka egyszerű: könnyen rá lehet érezni, és könnyen meg lehet szeretni. Mindennek a jazz az alapja” – mondta a lebilincselő hangú énekesnő a budafoki Bornegyednek. Mára elmúltak a gátlások, a Balaton-felvidéki énekesnő örömmel merítkezik meg a jazz szépségeiben. A minden szempontból izgalmasnak ígérkező koncerten Kollman Gábor zenekara, a Budapest Jazz Orchestra kíséri Tóth Gabit a Klauzál Házban május 26-án. 

A sokoldalú művész mellett egy másik előadót is megcsodálhat a budafoki közönség. Az Ivan and the Parazol frontembere, Vitáris Iván jazz-köntösbe bújtatott Elvis Presley-slágereket énekel. A két énekes az Illés zenekar 50. születésnapja alkalmából rendezett koncerten találkozott először a Budapest Sportarénában, azóta teljes az összhang köztük.

Kíváncsian várjuk, hogy a két izgalmas, energikus énekes – akik külön-külön már jártak nálunk – milyen estét varázsol a budafoki 
hallgatóságnak.

(Szilágyi László)