Ugrás a tartalomra

Munkacsoport alakult a kerületben a koronavírus elleni védekezési feladatok irányításáért

2020. március 07. szombat
A munkacsoport célja a járványra való felkészülés.
Munkacsoport alakult a kerületben a koronavírus elleni védekezési feladatok irányításáért
A Fővárosi Önkormányzat által a napokban létrehozott Fővárosi Koronavírus Operatív Törzs feladata, hogy lehetőségeihez mérten minden intézkedést megtegyen a fővárosiak védelmében. Az önkormányzatok közötti együttműködést segítve Budafok-Tétényben is munkacsoport alakult, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggő feladatok helyi koordinálásáért felel. A munkacsoportot Gadácsi Miklós társadalompolitikai koordinátor vezeti, annak titkára dr. Szántó János jegyző, tagja dr. Patócs Andrea szakirodavezető. Fontos, hogy a munkacsoport minden intézkedésénél a népegészség- és járványügyi, valamint a polgári védelmi szervezetek szakvezetését veszi alapul, csakis azokkal összhangban cselekszik.
 
A vírus kerületi megjelenésének megelőzése érdekében minden budafok-tétényi intézményben fokozottan figyelnek a tisztasági szabályok, például a kézmosási, takarítási, fertőtlenítési eljárások betartására. A Szociális Szolgálat gondozóit, valamint a védőnőket szájmaszkkal és kézfertőtlenítővel látták el, akik nagy figyelmet fordítanak arra, hogy tájékoztassák klienseiket a megelőző intézkedésekről, a vírusgyanú esetén szükséges teendőkről.
 
A Hajós Alfréd Tanuszoda is megtette a szükséges lépéseket, hogy biztonsággal használható legyen a medencetér. Kötelezővé tették az alapos előfürdőt, megemelték a klórszintet a hatékonyabb fertőtlenítés érdekében, és fokozott szintre emelték a nappali fertőtlenítő takarításokat és munkafolyamatokat.
 
A Fővárosi Önkormányzat hamarosan tájékoztató kampányt indít a megbetegedés elkerülése, valamint a közösség védelme érdekében megtehető higiéniás intézkedésekről. A tájékoztató anyagok honlapunkon, közösségi oldalainkon és a Promontor TV-n is elérhetőek lesznek.