Ugrás a tartalomra

Művészeti képzés mesterpedagógussal

2021. június 02. szerda
Kiváló tanárok tanítanak idén is a Nádasdyban
Művészeti képzés mesterpedagógussal

A tanév végéhez közeledve a szülők többsége a nyári szabadság és táborok mellett már szeptemberre is gondol, különösen az, aki szeretné, hogy gyermeke művészeti képzésben részesüljön. A Budafok-Tétényben élők nagy szerencséjére kerületünkben páratlan lehetőséget kínál erre a Magyar Örökség díjas Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola, ahol a gyerekek a művészetek szinte bármelyik ágával megismerkedhetnek, és azokat éveken keresztül művelhetik egyénileg vagy csoportban, kiváló művésztanárok irányításával.

Művészeti képzés mesterpedagógussalKérdéseinkre a szakemberek egyike, Oláhné Rozsi Magdolna néptánctanár, az iskola első mesterpedagógusa, a művészeti tanszakokért felelős igazgatóhelyettes válaszolt.

– A tanév vége előtt, június 7–11. között várják a művészeti iskolában a régi és új növendékek jelentkezését. Mit és hol tanulhatnak a gyerekek?

– Nagyon színes a paletta, hiszen a hangszeres zenetanuláson túl a társművészetek közül is választhatnak a gyerekek kedvüknek megfelelőt. A táncművészeti tanszakon klasszikus balett és néptánc, a képző- és iparművészeti ágon grafika, festészet, szobrászat, kerámia, textil- vagy kézművesség és fotózás közül választhatnak, de szín- és bábművészetre is jelentkezhetnek. Felvételi nincs, mindenki beiratkozhat, aki kedvet érez valamelyik művészeti ághoz, amelyek közül az alapozás éveiben többet kihelyezett tagozatokon is oktatunk majd, azaz a jelentkezők számától függően az általános iskolákban. A balettosok és a magasabb évfolyamra járók a központi épületben tanulnak, mert már önállóan közlekednek és komolyabb eszközöket, berendezést és felszerelést igényel a képzésük.

– Hány helyre lehet jelentkezni, és ez mennyibe kerül a szülőknek?

– Több tanszak is választható, amelyből az egyikért – akár egyéni, akár csoportos – a tandíj töredékét kell kifizetni térítési díjként, ez félévente 10-15 ezer forint. A második tevékenységtől kezdve tandíj van, amelynek összege csak az egyéni órák során magasabb, csoportos foglalkozásoknál szinte ugyanannyi, mint az első tanszak térítési díja.

– Hogyan lehet beiratkozni? 

– A szülőket az iskola honlapján – www.nadasdy.suli.hu – vagy telefonon (06-1/424-5641) történt bejelentkezés után az iskolatitkár tájékoztatja arról, hogy a beiratkozási hét melyik napján találkozhat a választott tanszak tanárával.

(Tamás Angéla)