Múzeumpedagógiai program a Nyuszi csoportosoknak

2021. október 05. kedd
Egy szép szeptemberi délelőtt a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Maci tagóvodájának Nyuszi csoportos gyermekei ellátogattak a Barlanglakás Emlékmúzeumba. A gyerekek megismerkedhettek egy kerettörténetbe foglalva a régi foglakozásokkal, jelen esetben a kádársággal és a cipészséggel, továbbá a helytörténettel, illetve kitértek a környezettudatosságra nevelő témákra is (anyagismeret, újrahasznosítás).

A foglalkozást két kiváló múzeumpedagógus, Csilla néni és Eszter néni tartotta, akik már a találkozás első percétől elvarázsolták a gyerekeket magukkal ragadó előadásmódjukkal.

A gyerekek életkoruknak megfelelő módon ismerkedhettek a cipészséggel, és a kádársággal, melyet zárásként egy közös, interaktív játék, az óriási puzzle színesített.

A program végén a sok-sok élmény mellett még egy útlevéllel is gazdagodtak a gyerekek, amiben egy pecsétet kaptak az általuk választott mesterségről, ami a legjobban tetszett számukra.

Felnőttként és gyerekként egyaránt hálásak vagyunk Nánási-Juhász Krisztina gyermek-és ifjúsági referensnek, hogy felhívta figyelmünket erre a színvonalas programra.

- óvodai beszámoló

Múzeumpedagógiai program a Nyuszi csoportosoknak