Ugrás a tartalomra

Muzsikáló időutazás a szving hercegével

2016. március 04. péntek
Nőnap a Kaluzál-házban: Frank Sinatra dalaival költözik be a szvingkorszak Amerikája Budatéténybe
Muzsikáló időutazás a szving hercegével

Fergeteges show-műsorra számíthat, aki március 6-án a Klauzál Házban tölti az estét, hiszen igazi nőnapi ajándékot nyújt át közönségének négy sármos fiatalember, Gájer Bálint, Kocsis Tibor, Lányi Lala és Vastag Tamás. A kiváló énekesek Frank Sinatra örökzöld dalaival, saját „szvingesített” nótáikkal és a műfaj által megkövetelt eleganciával lépnek színpadra, hogy a Stúdió11 Ensemble zenekar és a Budapest Táncművészeti Stúdió táncosai segítségével felhőtlen szórakozást nyújtsanak a szving szerelmeseinek, de közülük is elsősorban a hölgyeknek.

A mai magyar swing’n’pop zenei stílus meghonosítójaként is emlegetett Gájer Bálint lapunknak nyilatkozva elmesélte, miért érintette rosszul, hogy idén nem került be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és arról is beszélt, hogyan talált rá szvingre.

– Sokan A Dal egyik nagy esélyesének tartották. Kudarcként élte meg a zsűri kritikai megjegyzéseit?

– Mindig csalódás, ha az ember nem tudja elérni a célját. Nagy reményeket fűztem a Speed Bump-hoz (zene: Éliás Gyula, szöveg: Johnny K. Palmer), mert hittem benne, hogy ha egy összetett, jó produkciót csinálunk, akkor eredményt érünk el. Abban a műfajban, amit én képviselek, az előadáshoz a revü és a látvány is hozzátartozik, ezért sok energiát fektettünk abba, hogy a produkciónak legyen története, a stílusomra jellemző hangulata, és sugározza az imidzsemhez passzoló életérzést is. Azt furcsállottam, hogy a zsűri pont azt emelte ki negatívumként, hogy túl sok minden történt a színpadon. 

Ennek ellenére úgy érzem, hogy jól sikerült az előadásunk, és örülök, hogy egyre jobban mennek a dolgaim. Több önálló nagykoncert vár rám ebben az évben, és a Sinatra-est sikerén felbuzdulva külföldi sztárvendéggel, több táncossal december 22-én kibővített show-műsort adunk az Arénában.

– A 2013-as The Voice második helyezettjeként tett szert országos ismertségre, holott gyermekkora óta énekel, évekig dobolt a marcali ütőegyüttesben és egy fúvószenekarban is, öt éven át pedig a Group’N’ Swing énekese volt. Ilyen nagy befolyással bír a televíziós szereplés?

– Bár nehezen viselem a tehetségkutató műsorokat, mert nem szeretek versenyezni, de az abban való részvétel szinte kötelező annak, aki ma Magyarországon ismertté szeretne válni a zenei életben. A rádió nem nagyon játssza a számaimat, ezek nézettsége azonban nagyon jó. Sok embernek be lehet mutatni egy-egy új dalt, ezért is jelentkeztem A Dal című műsorba. Két számot adtam be, a másik egy latinosabb bossanova volt, de azt nem válogatták be a legjobb harminc közé.

– A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott jazz-ének előadóművész-tanár szakon, és azon kevesek közé tartozik, akit előadóművészként a szving ragadott meg. Miért szereti?

– Tizenöt éve énekelek, sokféle műfajt kipróbáltam, végül a szvingben éreztem igazán otthon magam, és azt gondolom, hogy bariton hangfekvésem is ehhez a műfajhoz passzol leginkább. A jazznek ez az irányzata tele van pozitív energiával, nem akar mást, mint feledtetni a hétköznapi dolgokat és szórakoztatni. Ráadásul szeretem azt a fajta eleganciát is, amely ezzel jár, és remélem, ahogy öregszem, egyre hitelesebb leszek zenei közegében. (Tamás Angéla - Városházi Híradó)


Hírek az estről:

Sinatra est a Klauzál Házban

SINATRA Est


A Városházi Híradó további cikkei