Ugrás a tartalomra

Nagy Dumások a József Attila Színpadán – Ádámok és Évák Ünnepe

2020. február 12. szerda
A Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói a József Attila Színházban adták elő művüket, mellyel elnyerték a „Legtanulságosabb produkció” díjat.
Nagy Dumások a József Attila Színpadán – Ádámok és Évák Ünnepe

A Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola néhány lelkes és tehetséges tanulója alkotja a Nagy Dumás Amatőr Diákszínpad néven ismert kis közösséget. A társulat megálmodója és életben tartója Baloghné Gerse Zsuzsanna, vagy, ahogy mindenki ismeri: GéZsé. „Színdarabjainkat többnyire magunk írjuk, leginkább saját ötletekből, de néha klasszikus történeteket is feldolgozunk, ám azt is a Nagy Dumásokra jellemző humorral és gondolatokkal átitatva” – mondta GéZsé.

Rengeteg fellépésen vannak már túl a fiatalok, legutóbb az a megtiszteltetés érte őket, hogy a József Attila Színházban adhatták elő művüket. A 6 éve életre hívott program célja, hogy az általános és középiskolás gyerekeket alkotóként is a színházba csábítsák. Minden alkalommal egy megadott témakör alapján kell megtanulni, át- vagy megírni, majd bemutatni egy rövid színdarabot. A csapatok és vezetőjük mellé a színház mentort biztosít, aki tanácsokkal, ötletekkel segíti a munkát. Ebben az évben, az általános iskolás korosztály témájának címe: „Röviden ajánlott”. A Nagy Dumások William Golding A Legyek Ura című regényét választották, kiemelve belőle egy kisebb részletet, mivel 10 perc volt az időkeret. A főbb szerepeket 7. és 8. osztályos tanulók alakítják, míg a „tömeget” 6-osok formázták meg. Hatalmas sikert arattak a diákok és elhozták a „Legtanulságosabb produkció” díjat.  

 

Viszkocsil Dóra

Nagy Dumások a József Attila Színpadán – Ádámok és Évák Ünnepe